Хауме Мунар изхвърли Саша Зверев в Маракеш

от в 21:31 на 11.04.2019
В


Хауме Мунар реализира сензацията на турнира в Маракеш и отстрани третия в света Саша Зверев. Испанецът победи след 7:6(1) 2:6 6:3.

Хауме през целия първи сет водеше благодарение на ранен брейк реализиран в откриващото подаване на Зверев след страхотен минаващ, а за това допринесоха и няколко грешки на Саше, включително двойна такава. Последваха шест гейма, където никой от двамата не стигна до повече от две точки, а често агресията на Саша водеше до грешки, като така резултата нарасна до 5:2.

Тук обаче Саша показа характер отразявайки сетбол при 5:3, а двамата си размениха леко ролите след като в деветия гейм именно той беше този, който допускаше грешки, заради прекомерната си агресия. Така в крайна сметка се стигна 6:6, а Зверев дори отрази още един сетбол, този път обаче на свой сервис.



В тайбрека германецът обаче започна кошмарно и след три топки в мрежата и една двойна грешка изостана с 4:0, а това се оказа напълно достатъчно, защото след няколко нови грешки Саша предаде и сета със 7:1.

През втората част ролите обаче се размениха след като лоша къса на Мунар даде шанс за брейкбол, благодарение на който след хубав минаващ съперникът му успя и дръпне в резултата с 3:1. Без да среща и каквито и да е трудности, стабилизирал играта си, Зверев успя да стигне дори до нов брейк при 5:2, за да може да се върне и сета си пасив.

https://twitter.com/TennisTV/status/1116398771200569346?s=19

Решаващата част започна без брейкове, а до 2:2 тази тенденция се запази или поне до преди Хауме да изиграе силен гейм и да пробие на нула, което стана и благодарение на няколко грешки на Саша. Испанецът дори затвърди аванса си при 4:2 с нов брейк, а по този начин си карантира и повече от комфортна преднина.

Хауме обаче допусна спад и изпусна единия си брейк актив, но нова доза грешки на Саша и силна игра на Мунар позволиха сензационната победата за младия талант да стане факт след нов брейк на нула!

https://twitter.com/tennisnewschan1/status/1116411137996857344?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хауме Мунар изхвърли Саша Зверев в Маракеш В

Коментари





Следвайте ни в Facebook