HEAD към анти-допинговата асоциация: Смесвате политиката със спорта

от в 17:49 на 19.03.2016
Tennis.bg

От компанията HEAD излязоха със специална декларация насочена към Международната антидопингова асоциация (WADA). Според управляващия директор на производителя случаят с Мария Шарапова се политизира излишно.

"Ние считаме, че WADA трябва да покаже научни основания забраната на мелдония. Тяхното мълчание е просто смущаващо. Мелдоният е забранен без никакви изследвания, а това хвърля сянка върху обосновката.

"Излиза, че WADA забранява вещество, което по никакъв начин не стимулира действията на спортистите. Производителите също потвърждават, че лекарството може само да помогне на състезателите. Може да се заключи, че Мария Шарапова е виновна затова, че не е разбрала за забраната, а WADA не е способна да докаже защо допингът е сред определяните като допинг лекарства.

"Трябва да се отбележи, че повечето използващи мелдоний спортисти са руснаци. Ето защо е хубаво да не смесваме спорта и политиката. Спортът трябва да е винаги над политиката," пише изпълнителният директор на HEAD Йохан Елиаш.

Както е известно HEAD остана един от малкото спонсори, които не преустановиха сътрудничеството си с Мария Шарапова след въпросния случай. Те дори смятат да продължат контракта на рускинята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
HEAD към анти-допинговата асоциация: Смесвате политиката със спорта Tennis.bg
Теми:  
head | допинг | мария шарапова

Коментари





Следвайте ни в Facebook