HEAD Tour XT – официална топка на Sofia Open 2021

от в 14:50 на 20.09.2021
Диана Андреева

HEAD ще бъде официалната топка на Sofia Open 2021. Използваният модел ще е добре познатият HEAD Tour, а модификацията за тазгодишното издание на надпреварата е XT. Името XT идва от MaXimized Touch. Разработването и тестването на топката отнемат повече от две години, както в лаборатория, така и на корта с професионални състезатели. Резултатът е отличен – топката осигурява уникално докосване и лесен контрол, благодарение на технологията Impact Encore.

Според тестовете XT губи малко повече енергия при удар в сравнение с познатата Tour топка и е създадена за максимално добра игра както на бърз клей, така и на твърди кортове. С избора на HEAD Tour XT Българската федерация по тенис продължава сътрудничеството си с компанията, която вече 13 години доставя топките за всички официални държавни и международни турнири.   

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от "Големия шлем" са сред потвърдилите участие в основната схема на шестото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ше сепроведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец”.    

Сред звездите на Sofia Open 2021 са изкачилият 14 миналогодишен шампион на българска земя Яник Синер, завоювал историческата си дебютна титла именно в София, първият победител на Sofia Open Роберто Баутиста Агут, един от най-големите шоумени в съвременния тенис Гаел Монфис, носителят на пет отличия от Тура и ракета номер едно на Австралия Алекс де Минор, както и носителят на трофей на US Open от 2014 г. Марин Чилич.

Източник: Sofia Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
HEAD Tour XT – официална топка на Sofia Open 2021 Диана Андреева
Теми:  
sofia open | sofia open новини | арена армеец | марин чилич | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook