"Хей, Карлос": Медведев пощуря за втори пореден ден и засипа с обиди съдиите, но беше наказан

от в 11:35 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев винаги е бил един от най-темпераментните играчи на корта и това често му е изигравало лоша шега. За разлика от Новак Джокович, който се "храни" от негативните емоции на корта и ги трансформира в положителна енергия, то руснакът е неговата коренна противоположност и често сме виждали как играта му се разпада, когато загуби контрол над емоциите си.

Нервите на Медведев стават особено чувствителни, когато му се наложи да стъпи на омразния си клей и видяхме това още в първия му мач на Мастърса в Монте Карло. Тогава бившият номер едно побесня след грешно отсъждане на Мохамед Лаяни и го нарече слепец, а след това наруга страничния съдия и се опита да откърти чадъра над главата си, докато беше в стола за почивка.

Все пак московчанинът позволи случилото се да му повлияе само за два гейма и впоследствие затвори успешно мача, но събитията до голяма степен се повториха в осминафиналния му сблъсък с неговия сънародник Карен Хачанов, а този път последствията имаха фатален тенис край за шампиона от US Open 2021.

Действието се разви в 11-ия гейм на втория сет, когато Хачанов проби своя съперник. Последва гневна реакция от световния номер четири, който заби ракетата си в рекламните пана на корта, изоставайки със сет и 5:6 гейма. Тогава на корта се появи физиотерапевт, който се насочи към стола за почивка на Медведев, а това вече изцяло изкара тенисиста извън релси.

"КАРЛОС!? Какво прави той тук? Повикал ли съм физиотерапевт? ХЕЙ, КАРЛОС?! Повикал ли съм физиотерапевт?" - крещеше руснакът към арбитъра, докато обясняваше на изплашения физиотерапевт, че няма нищо против него.

Бернардеш отвърна, че е извикал медицинското лице, защото от коляното на четвъртия поставен се е стичала кръв, но този отговор не задоволи финалиста от Аустрелиън Оупън и той повика супервайзера Седрик Мурие на корта.

"Седрик, отиди да видиш отпечатъка. Отпечатъкът е в ши*ан аут. Вече не знаят как да реферират мачове. Кой ще поеме отговорност? Кой ще поеме отговорност? Вчера топката беше в аут и отново нямаше отсъждане. Кой ще поеме отговорност?  Тази топка също беше в аут? Кой ще поеме отговорност? Не е моя отговорност да рефирирам мачовете. Отговорност е на човека с очилата (лайнсмен), който няма нужда от очила, защото така или иначе не вижда нищо.

Това е бавна топка, която се приземява точно пред него, а резултатът беше 15:30, при 5:5 гейма. Говорим за слаб съдия, който трябва да бъде отлъчен от съдийския кръг. Кой ще поеме отговорност? Отговори на въпроса, защото камерата гледа" - завърши тирадата на Медведев, след която последва наказателна точка срещу него и срещата завърши много скоро с успех на Хачанов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Хей, Карлос": Медведев пощуря за втори пореден ден и засипа с обиди съдиите, но беше наказан Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook