Хенман: Сега Надал ще бъде още по-мотивиран, шансът за "календарен шлем" е налице

от в 21:45 на 05.06.2022
Владислав Риждов

Рафаел Надал продължава да пише история на Ролан Гарос, когато по-рано днес се справи по безапелационен начин с Каспър Рууд, за да вдигне за рекорден 14-ти път "Купата на мускетарите". Въпреки всички перипети, през които испанецът трябваше да премине през последните месеци, днес той нагледно показа как дори на 36 можеш да се върнеш обратно на върха. С триумфа си във френската столица пък Матадора си остави вратичката отворена за така наречения "Календарен Шлем", макар че в последните дни се появи информация, според която е по-вероятно манакорецът да пропусне за втора поредна година Откритото първенство на Великобритания.

Именно върху тази възможност акцентира и бившият номер 4 Тим Хенман в коментара си непосредствено след края на финалния сблъсък. Според британеца днешният успех на Надал трябва да го подтикне да продължи да играе и да преследва това постижение. А ето и какво още каза четирикратният полуфиналист в All England Club:

Рафа Надал може да постигне това, което никой друг играч в последно време не е успявал да направи, като спечели всички 4 титли от Големия Шлем за една календарна година. Новак Джокович бе близо до това през миналата година, но бе спрян на финала на US Open от Даниил Медведев. Когато обаче спечелиш толкова, колкото Надал, просто никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла. Мисля, че той беше много откровен, за да каже, че не знае дали ще се завърне тук, но когато видите подобно представяне - записа 11 поредни гейма във втория сет, след като изоставаше, това беше още един майсторски клас на клей. Не забравяйте, че спечели Аустрелиън Оупън, а сега и Ролан Гарос, така че вече може да се повдигне въпросът за евентуален "Календарен Шлем" - завърши Хенман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хенман: Сега Надал ще бъде още по-мотивиран, шансът за "календарен шлем" е налице Владислав Риждов
Теми:  
интервюта | календарен шлем | любопитно | рафаел надал | ролан гарос | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook