Хенман: Синер и Алкарас в момента нямат конкуренция; ще спечелят 2-цифрен брой Шлемове

от в 14:44 на 09.09.2024
Калоян Соколов

Тазгодишните "мейджър" трофеи бяха поделени между Яник Синер и Карлос Алкарас, а Тим Хенман е на мнението, че това ще е картина, която ще наблюдаваме дълги години в мъжкия тенис.

Бившият британско номер едно и настоящ експерт на Евроспорт, се зае със задачата да прогнозира общия брой титли от Големия шлем, които ще спечелят двете нови големи звезди на тениса, а той ги нагърби със сериозни очаквания, отчитайки липсата на конкуренция за тях към този момент:

"И двамата ще завършат кариерите си с по 25 титли от Шлема! Шегувам се, разбира се! Истината обаче е, че очаквам от тях да спечелят много "мейджър" титли, защото към момента единствената им реална конкуренция е Новак Джокович, който няма да е още дълго време в Тура, но това винаги може да се промени с времето.

Разбира се, не забравям Зверев и Медведев, но те вече на са чак толкова млади,а общо са спечелили само една титла от Големия шлем и това видимо им тежи. Бих казал, че почти сигурно всеки един измежду Яник и Карлос ще премине границата отвъд 10 "мейджър" титли.

В моите дни, когато Пийт Сампрас достигна до 14 трофея от Големия шлем, то бях готов да заложа всеки един свой долар, че този рекорд никога няма да бъде надминат в историята на тениса, а впоследствие Федерер, Джокович и Надал направо "издухаха" този постижжението на Пийт.

Нека само кажа, че Макенроу има 7 "мейджър" купи, а Конърс е с 8, докато сега почти всички сме на мнението, че тези две млади момчета с лекота ще достигнат двуцифрен брой титли от Големия шлем.

Синер и Алкарас са изключителни тенисисти и очаквам тепърва да стават още по-добри, така че тук въпросите остават свързани с тяхната евентуална конкуренция и това кой в бъдеще би могъл да им се противопостави.

Предстои да видим дали Руне ще оползотвори потенциала си, защото той до неотдавна не беше чак толкова далеч от тях, а ще видим и как ще се развият таланти като Бен Шелтън и Джак Дрейпър" - предрече бившият номер 4 в света.

Източник: Tennis 365

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хенман: Синер и Алкарас в момента нямат конкуренция; ще спечелят 2-цифрен брой Шлемове Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | тим хенман | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook