Хертогенбош: Корда разгроми шампиона и разочарова местните фенове; очаква го финал с Де Минор

от в 16:37 на 15.06.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Хертогенбош ни предлага множество вълнуващи тенис моменти, които бяха показателни за моментната форма на част от тенисистите на трева. Двама от големите фаворити за титлата в нидерландския град, Алекс Де Минор и Себастиан Корда, намериха място на финала на надпреварата.

Алекс Де Минор, който е не само първи поставен в схемата, но и единствен представител на топ 10 на турнира, надви един от големите фаворити, Юго Умбер, със 7:6(4) 6:3. Световният номер 9 започна срещата ударно с два поредни пробива и по всичко си личеше, че ще спечели първата част безпроблемно. Първата ракета на Франция обаче показа защо неслучайно той е шампионът на Хале от 2021-ва, като се върна от 0:4 и дори разполагаше с два сетбола при 5:4 в своя полза.

Австралиецът обаче не бе готов да отстъпи дори в този кризисен за него момент и така се стигна до тайбрек, където той спечели с убедителното 7:3, за да измъкне успеха в откриващата част. Вторият сет беще също много равностоен, но късен пробив на Де Минор бе решаващ за развитието на мача и така представителят на топ 10 се класира за третия си финал през 2024-та година.

Срещу първия поставен ще застане един от най-опасните тенисисти в ATP тура, в лицето на Себастиан Корда. Американецът, който е 26-ти в световната ранглиста, елиминира действащият шампион на Хертогенбош, Талон Грийкспор. Корда отново показа защо тревата е любимата му настилка, реализирайки цели 23 уинъра, за сметка на първата ракета на Нидерландия, който бе бледа сянка на себе си в днешния двубой, който допускаше доста повече неточности и с резултат 6:2 6:4, Корда ще направи своя опит да спечели първата си ATP титла от 3 години насам, като ви припомняме ви, че той може да срещне Григор Димитров във втория кръг на турнира в Куинс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хертогенбош: Корда разгроми шампиона и разочарова местните фенове; очаква го финал с Де Минор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | Обзори | себастиан корда | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook