Хертогенбош: Кудерметова удължи силните си изяви и отстрани олимпийската шампионка

от в 15:31 на 10.06.2022
Владислав Риждов

Вероника Кудерметова имаше добър клей сезон, в който достигна до спора за титлата в Истанбул, след което спечели титлата на двойки от Мастърса в Рим, преди впоследствие да се класира за дебютния си четвъртфинал в Шлема по време на Откритото първенство на Франция. Рускинята пък пренесе добрите си изяви от червената настилка и върху тревните кортове в Хертогенбош, където по-рано днес се класира за полуфиналите. Световната номер 24 постигна третата си поредна победа без загубен сет, надигравайки поставената под номер 2 Белинда Бенчич с 6:4 6:2.

В голям период от времето откриващата част се развиваше равностойно, като единствено в самото начало Кудерметова се отличи с шанс за брейк, който така и не бе оползотворен от нейна страна. Така, след като двете демонстрираха безупречна успеваемост, когато заставаха на линията за сервис, се стигна и до преломния момент в частта. В деветия гейм руската състезателка успя да намери пробойна в полето на своята опонентка и увенча с пробив солидната си игра, преди да премине през труден сервис гейм, с който да се оттегли с аванс в общия резултат.

След почивката шестата в схемата почти лиши сблъсъка от интрига, достигайки до ранен пробив, който обаче можеше моментално да бъде заличен от Бенчич, но Кудерметова остана хладнокръвна и не позволи това да се случи. Двете продължиха да са категорични в собствените си подавания, а в края четвъртфиналистката от Париж нанесе решителния си удар и след нов пробив се поздрави за втори път в кариерата си с място сред четирите най-добри тенисистки в нидерландския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хертогенбош: Кудерметова удължи силните си изяви и отстрани олимпийската шампионка Владислав Риждов
Теми:  
wta | белинда бенчич | вероника кудерметова | обзор | тенис турнир в хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook