Хеттрикът е оформен: Швьонтек отново надви Сабаленка и завоюва трофея в Рим!

от в 19:36 на 18.05.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек продължава да се утвърждава, като доминантната фигура на женския тенис през последните две години. Рекордьорката по брой победи този сезон стана и тенисистката с най-много титли през 2024-та, надделявайки Арина Сабаленка в дългоочаквания финал в Рим с резултат 6:2 6:3 и така се поздрави със своята трета титла в италианската столица, след като постигна това през 2021-ва и 2022-ра година.

Още в самото начало Швьонтек се наложи, като по-добрата тенисистка на корта. Полякинята играеше с доста по-малко грешки, но и не изневеряваше на силовия си стил на игра, съчетан с сериозна тактика. За разлика от нея, световната номер 2 допускаше много неточности и това позволи на двукратната шампионка на италианската столица на доминира в хода на целия сет, реализирайки два пробива. Така за малко повече от 35 минути игра Швьонтек поведе в резултата с 6:2 и се доближи до титлата си във "Вечния град".

Втората част започна обещаващо за Сабаленка, която вдигна темпото си на игра и предизвика сериозно първата в света. Още във втория гейм пред белорускинята се отвориха пет възможности за брейк, ала полякинята се спаси от евентуално изоставане. Този момент се оказа преломен за развитието на срещата, тъй като след това Швьонтек стабилизира играта си и по този начин си върна контрола в двубоя. Това позволи на Швьонтек да реализира пробив при 3:3, а след това да не допусне нито гейм и така да ознаменува своята четвърта титла през 2024-та.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хеттрикът е оформен: Швьонтек отново надви Сабаленка и завоюва трофея в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook