Хирон със сензационна победа над Гофен в Антверпен! Хачанов се справи с местна надежда

от в 00:50 на 23.10.2020
Марк Хаджижеков

Квалификантът Маркос Хирон осъществи една от изненадите на турнира, отстранявайки в два сета водача в основната схема на надпреварата в Антверпен - Давид Гофен! 94-тият тенисист в света се наложи с рутинното 6:3 7:5, за да се класира за четвъртфиналите в Белгия, където го очаква Алекс де Минор. 

Гофен, който всъщност пристигна в Антверпен едва няколко часа преди този мач, видимо не бе на висота днес, като след поредица от грешки 14-тият в света набързо изостана с пасив от двоен пробив. 

 
Хирон позволи на съперника си „да помечтае”, неуспявайки да затвори частта при 5:1, но при повторния си опит американският тенисист с мексикански корени бе абсолютно непоколебим, след като спечели подаването си на нула, за да се доближи на сет от изненадата. 

И във втората част Хирон бе по-добрият на корта, като квалификантът на два пъти пробиваше, но бе моментално догонван. Все пак при 5:5 последва нов спечелен гейм от ретур в полза на Маркос, който този път не допусна рибрейк, а по този начин първият поставен в схемата бе „изпратен вкъщи”. 

Карен Хачанов също се класира за 1/4-финалната фаза в Антверпен. Руснакът постигна обрат над местната надежда Зизу Бергс - 5:7 6:4 6:4, а в опит за класиране на полуфинал Карен ще премери сили с Дан Еванс. 

Подкрепян свирепо от публиката, Бергс играеше вдъхновяващ тенис през първата част от двубоя, като аутсайдерът не рядко сюрпризираше своя съперник със спиращи дъха изпълнения. Пробив при 5:5 осигури на 528-мия в света откриващата част, но лека-полека ролите започнаха да се разменят, тъй като Хачанов постепенно започваше да взима контрол над срещата. 

Пробив при 5:4 реши втория сет в полза на руснака, а този сюжет се повтори и в третата част, след като Бергс безуспешно сервира за оставане в мача, което класира Хачанов за четвъртфиналите в Антверпен. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хирон със сензационна победа над Гофен в Антверпен! Хачанов се справи с местна надежда Марк Хаджижеков
Теми:  
антверпен | давид гофен | зизу бергс | карен хачанов | маркос хирон | тенис турнир в антверпен

Коментари





Следвайте ни в Facebook