Хюит за отказването на Кирьос: Никой не знаеше; дори не ми отговори на съобщението

от в 05:39 на 30.12.2022
Калоян Соколов

Началото на новия тенис сезон беше дадено през вчерашния ден, а по традиция най-добрите тенисисти започват новата си кампания на австралийска земя. Там в момента тече смесеното отборно състезание United Cup, където можем да видим голяма част от топ тенисистите на планетата, ала местните фенове определено има от какво да недоволстват, след като Ник Кирьос се отказа от участие само часове преди старта на събитието. Изглежда пък, че финалистът от Уимбълдън дори не си е направил труд да информира своя капитан Лейтън Хюит, който не скри гнева си от получилата се ситуация и изобличи Кирьос пред медиите в последната си пресконференция, която се проведе непосредствено след загубата на Австралия от тима на Великобритания:

"Всички бяхме в една и съща лодка, тъй като не знаех нищо повече от играчите. Беше наистина неприятно за нас и Ник определено трябва да работи над проблемите си с комуникацията, защото е едно, когато става въпрос за участието му в някоя надпревара на сингъл, но съвсем друг, щом е част от отбор. Целият ни тренировъчен процес и предварителни планове бяха разбити на парчета, а мъжете ни трябваше в последния момент да се подготвят за мачове с различни съперници.

Истината е, че той дори не ми отговори на съобщението, когато го попитах какво се случи и защо отсъства. Не искам по никакъв начин да обвинявам Алекс Де Минор за загубата му от Нори тази вечер. Изключително горд съм от това момче, което винаги е държало да играе за Австралия и очаквам да го видим далеч по-силен след няколко дни, когато ще излезе на корта срещу Рафа Надал, а защо не и да го победи. Не искам да се оправдавам, но за отбора беше наистина трудно да нямаме никаква представа какво се случва през последните 24 часа" - завърши бившият водач в световната ранглиста.

Източник: Tennis Majors

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хюит за отказването на Кирьос: Никой не знаеше; дори не ми отговори на съобщението Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | Австралия | лейтън хюит | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook