Хладнокръвен Федерер отстрани Фучович и се класира на полуфинал в Дубай

от в 20:13 на 28.02.2019
В
Седемкратният победител на турнира в Дубай Роджър Федерер показа здрави нерви в първия сет от мача си срещу Мартон Фучович и в крайна сметка отстрани унгареца в два сета - 7:6(6) 6:4. Така швейцарецът печели своя единадесети четвъртфинал в арабския град, като на полуфинал той очаква Николоз Басилашвили или Борна Чорич.

Федерер започна мача колебливо, като му се наложи да спасява брейкпойнт още в първото си подаване.

Маестрото все пак не допусна пробив, а Фучович бе повече от убедителен на начален удар в рамките на целия сет.

Бившият номер едно също започна да печели подаванията си безметежно, но при 5:5 изведнъж изостана с 15:40, давайки два скрити сетбола на унгарския си съперник.

Тогава обаче швейцарецът си подпомогна с вездесъщия си сервис, който изцяло преобърна този тежък гейм в негова полза.

Скоро двамата достигнаха до тайбрек, където вторият поставен, макар че поведе с 2:0, впоследствие изпусна аванса си от минибрейк, докато унгарецът на своя страна поведе с такъв след няколко грешки на съперника.

Така се стигна до 6:4 за Фучович и негов сервис, но тогава швейцарецът изигра точката хитро, изчаквайки грешка от опонента си, а при 6:5 след изключително хладнокръвна акция към мрежата Федерер изравни точките.



Последва ас на Маестрото, а след това унгареца претърпя огромен малшанс, след като кордажа на ракетата му се скъса след изпълнение на първи начален удар, който за негово щастие не попадна в полето.

Смяната на ракетите все пак определено оказа влияние върху Мартон, който в разиграването допусна непредизвикана грешка от форхенд, с което предаде сета в полза на противника си.

В началото на втората част Федерер заигра по-освободено и, възползвайки се от импулса в играта си, реализира и първия пробив в мача.

Този импулс обаче се оказа моментен, защото швейцарецът, водейки с 2:1, допусна нов спад, а след прясна порция непредизвикани грешки той допусна да бъде изравнен.



Низходящата тенденция в представянето на втория поставен продължи с пълна сила, като той бе изправен пред скрит сетбол при 3:4, но брейкшансът бе отразен след безкомпромисно настъпление към мрежата от страна на Роджър.

Две уверени изпълнения от форхенд означаваха изравняване на геймовете, а Фучович трябваше да преглътне още един пропуснат шанс в двубоя.

Тогава последва най-дългият гейм в мача, като и двамата имаха по три възможности за спечелването му, а при шестото изравняване драмата стана максимална заради кратък дъжд, който принуди тенисистите да си вземат седемминутна почивка.

След възобновяването на срещата Федерер достигна до нови възможности за пробив, като от общо петата си възможност за брейк най-накрая швейцарецът съумя да прибави този фундаментален гейм на сметката си.

В заключителното си подаване Маестрото изостана с 0:30, но тогава отново опитът си каза думата, а след мощни първи сервиси, както и агресивна игра от дъното на корта, Федерер се поздрави с успеха в двубоя след близо два часа игра.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хладнокръвен Федерер отстрани Фучович и се класира на полуфинал в Дубай В

Коментари





Следвайте ни в Facebook