Ходенето по мъките продължава: Тийм катастрофира и срещу световния №87 на старта на РГ

от в 14:06 на 22.05.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, тъй като не е записвал победа от средата на май през миналата година и се намира в серия от цели 11 поредни загуби. Той прекрати сезон 2021 преждевременно и се подложи на операция, което му костваше дълго отсъствие от кортовете. Австриецът направи своето завръщане в края на март, но оттогава няма нито един постигнат успех в общо 7 изиграни срещи.

Последното поражение за него дойде през днешния ден, когато трябваше да се изправи срещу световния №87 Уго Делиен на старта на Откритото първенство на Франция. За съжаление обаче, бившият финалист бе изключително далеч от оптималното си ниво на игра и не успя да окаже никаква съпротива на опонента си, като така местният представител продължава напред след 6:3 6:2 6:4. Във втория кръг французинът ще се сблъска с победителя от двубоя между Карен Хачанов и Нуно Боржеш.

Още от самото начало на срещата Тийм допускаше изобилие от непредизвикани грешки, което откри няколко възможности за пробив пред неговия съперник още в първите геймове. Така не след дълго станахме свидетели на първия брейк в актива на Делиен, който благодарение на солидната си игра от основната линия поддържаше аванса си в резултата, за да може скоро да открие сметката си в отделните части.

Представителят на домакините побърза да вземе ранно преимущество и във втория сет, където продължи да доминира разиграванията и същевременно се възползваше от пропуските на австриеца, чийто брой непрекъснато нарастваше. Световният №87 набързо си осигури стабилна преднина от два пробива и 5:1, като също така бе непоколебим от сервис линията, което му помогна да съхрани преднината си и да се приближи на крачка от победата.

Сценарият се повтори и в третата част, тъй като там французинът отново реализира брейк в първия възможен момент, за да поведе с 2:0. Тийм успя да стабилизира до известна степен представянето си и отрази нови три брейкбола в следващите си сервис геймове, но това далеч не се оказа достатъчно, за да съумее да спре устрема на местния любимец, който крачеше уверено към втория етап на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ходенето по мъките продължава: Тийм катастрофира и срещу световния №87 на старта на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | Обзори | ролан гарос | уго делиен

Коментари





Следвайте ни в Facebook