Холгер Руне: Федерер се е държал 40 пъти по-зле от мен, когато е бил тийнейджър

от в 09:42 на 19.06.2022
Калоян Соколов

 Карлос Алкарас се утвърди като най-талантливия тийнейджър в ATP Тура, но друг младок започва да го настига с бързи темпове и няма да е изненада съвсем скоро да го видим в битката за големите трофеи. Става въпрос за 19-годишния Холгер Руне, който направи страхотно впечатление с достигането си до четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос и заслужено вече е част от световния топ 30. Все пак имаше и известни негативи за датчанина от участието му в Париж, защото той едва поздрави Каспър Рууд, когато загуби от него. Впоследствие Руне стигна още по-далеч, засипвайки опонента си с множество обиди в социалните мрежи, с което създаде сериозен медиен скандал. Скандинавецът обаче не се притеснява от тези свои изблици на ярост и ги отдава на младостта, съдейки по думите му пред Punto de Break:

"Имам отличителен характер и мисля, че това е страхотно. Ако всички хора бяхме еднакви и мислехме еднакво, то щеше да бъде ужасно скучно да живеем на този свят. Човек трябва да бъде свободен в мислите си , както и в своите предпочитания. Имам страхотни фенове в Дания, които следят изкъсо кариерата ми и винаги ми пожелават успех, а аз наистина оценявам тази подкрепа.

Изпитвам огромно страст към тениса, като понякога го показвам твърде много с реакциите си. Все пък съм само на 19 години. Работя усилено, за да направя отношението си по-положително на корта, но това е дълъг процес. Виждали ли сте Роджър Федерер на моята възраст? Поведението му е 40 пъти по-лошо и в момента е един от най-обичаните спортисти в света. Имам достатъчно време пред мен да изградя добър имидж, а феновете изцяло ме подкрепяха на Ролан Гарос срещу Циципас и Рууд, така че явно правя нужните неща, за да бъдат интересни мачовете ми" - заключи младокът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Холгер Руне: Федерер се е държал 40 пъти по-зле от мен, когато е бил тийнейджър Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook