Хопман Къп се завръща през 2022 г. и по всяка вероятност ще се провежда в Европа!

от в 12:21 на 01.08.2021
Мирела Николова

Престижната и обичана от мнозина надпревара за смесени двойки - Хопман Къп, ще се завърне в тенис календара през следващата 2022-ра година. Тя се провеждаше неизменно в началото на всеки един сезон в продължение на 25 години, преди да бъде изместена от отборния турнир ATP Cup през 2020-та. През вчерашния ден обаче президентът на ITF Дейв Хагърти съобщи официално, че Купа "Хопман" ще се проведе през 2022-ра, но най-вероятно страната домакин няма да бъде Австралия, както досега.

"Искаме да върнем Хопман Къп, защото обичаме да виждаме мъже и жени да играят заедно на дадено събитие", каза Хагърти. "Най-вероятно надпреварата ще се проведе в Европа. В рамките на следващите две седмици ще обявим окончателното решение. В продължение на 25 години се наслаждавахме на страхотен турнир в Пърт. Надпреварата ще се завърне догодина, като вече работим съвместно с няколко компании, чиито имена ще обявим в близкото бъдеще“, разкри още президентът на ITF.

„Турнирът гарантира на играчите да изиграят минимум три мача в първото им състезание за годината, което е един чудесен старт на сезона“, каза той. В последното на Хопман Къп видяхме за първи път един срещу друг две от легендите на нашия спорт - Роджър и Серина, които играха пред пълен стадион - почти 23 000 души. Смятаме, че социалният аспект на смесените двойки, е от голямо значение в днешно време", завърши Хагърти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хопман Къп се завръща през 2022 г. и по всяка вероятност ще се провежда в Европа! Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | любопитно | хопман къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook