Храбър Ивашка затрудни максимално Надал, но все пак до изненада не се стигна

от в 19:16 на 21.04.2021
Калоян Соколов

Иля Ивашка впечатли с безстрашен тенис и дори надиграваше самия Рафаел Надал в големи периоди от тяхната среща, но все пак Матадора показа по-високата си класи в решителните моменти и заслужено се наложи с 3:6 6:2 6:4, като така се класира за осминафиналната фаза на надпреварата в Барселона, където го очаква сблъсък с един измежду Кей Нишикори и Кристиан Гарин.

Беларусинът потегли ударно от самото начало, реализирайки пробив в подаването на Надал и веднага след това отрази точка за рибрейк, за да затвърди своето предимство. Квалификантът играеше с висока даза риск, а това напълно му се отплащаше и той редовно намираше линиите с ударите си. Матадора се опитваше да контрира действията на световния номер 111, но аутсайдерът не показваше никакви колебания и изведе първата част до успешна за себе си развръзка.

Във втория сет нещата се обърната, като 11-кратният шампион започна редовно да съумява да се изтели на форхенд страната си, откъдето генерираше страховита мощ и отмъкна още дебютния сервис гейм на Ивашка. Местният любимец продължи да доминира събитията на корта, увеличавайки преднината си на 5:1 и закономерно се стигна до трети сет.

Там квалификантът отновo повиши нивото си на представяне и мина с лекота през първите си три подавания, само че впоследсвие Надал вдигна оборотите и направи пробив, с кйто се откъсна напред за 4:3. Беларусинът не се отказа и отрази мачбол в осмия гейм, ала това само забави развръзката и съвсем скоро Рафа можеше да ликува!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Храбър Ивашка затрудни максимално Надал, но все пак до изненада не се стигна Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook