Хуа Хин: Световната №136 ще спори за титлата след отказване на шампионка от Шлема

от в 15:47 на 04.02.2023
Мирела Николова

Надпреварите, провеждащи се в седмицата след Аустрелиън Оупън, остават в сянката на първия за годината турнир от Големия шлем, тъй като по-голямата част от топ състезателките избират да си вземат няколко дни почивка след натовареното австралийско лято. Една от въпросните надпревари е тази в тайландския град Хуа Хин, в която най-високоранкираната участничка бе световната №42 Бианка Андрееску. 

По време на днешния си полуфинален двубой обаче канадската тенисистка получи контузия и бе принудена да се откаже във втория сет при резултат 5:7 0:4 в мача срещу 136-ата в света Леся Цуренко, която по този начин се класира за първия си финал от началото на 2019-а насам, когато отстъпи на Каролина Плишкова. 

В откриващата част шампионката от US Open 2019 успяваше да се възползва по отличен начин от честите неточности на съперничката си, за да вземе преимущество в резултата, повеждайки с пробив и 5:3. В следващите минути обаче станахме свидетели на пълен обрат в съотношението на силите, тъй като Цуренко започна да бъде все по-стабилна от основната линия и уинърите от ракетата ѝ изобилстваха, което ѝ позволи да осъществи пълен обрат в сета и така да поведе в отделните части.

Във втория сет физическите проблеми за Андрееску, които се проявиха в последните геймове от предходната част, ставаха все по-видими и тя така и не успя да продължи да бъде конкурентоспособна на противничката си. След като изостана с два пробива и 0:4, топ поставената взе решение да прекрати срещата, изпращайки украинката в заключителната фаза.

В сблъсъка за трофея Цуренко ще се изправи срещу китайката Лин Жу, която впечатли с изявите си на Откритото първенство на Австралия, където достигна до осминафиналите, отстъпвайки там на бъдещата финалистка Виктория Азаренка. През днешния ден тя се справи със съпротивата на своята сънародничка Синю Уанг в последователни сетове - 6:4 6:2, за да си осигури място в своя дебютен WTA финал.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хуа Хин: Световната №136 ще спори за титлата след отказване на шампионка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | бианка андрееску | леся цуренко | лин жу | Обзори | Хуа Хин

Коментари





Следвайте ни в Facebook