Хуан Карлос Фереро: Алкарас има съвсем реален шанс да спечели титлата в Маями

от в 18:53 на 01.04.2022
Диана Андреева

Хуан Карлос Фереро определено е безспорно един от нaй-ярките иcпaнcки тениcиcти от близкото минaло. Когато прекратява официално професионалната си кариера, бившият световен №1 започва да cе зaнимaвa уcилено c треньорcкa дейноcт, а в момента Фереро е наставник на определяния за най-обещаващ и талантлив млад състезател в АТР Тура - Карлос Алкарас. 

2022-ра е най-успешната до момента година в кариерата на тийнейджъра Алкарас. След титла на АТР 500 турнар в Рио, той достигна до полуфинал в Индиън Уелс, а по-късно днес ще излезе в спор за място на финала в друго Мастърс събитие - Miami Open. Преди мача с Хуберт Хуркач наставникът на Алкарас Фереро даде интервю, в което коментира съвместната си работа със световния номер 16, шансовете му за триумф в Маями, както и отношението му към спорта. Ето какво точно сподели той: 

"Най-важната съставка за успеха на всеки играч е да има разбирателство между него и треньора му. Смело мога да кажа, че нашата определено е такава. Ние на първо място сме приятели, а на второ - колеги. След като Карлос спечели титлата в Рио бяхме щастливи, но го предупредих, че трябва да остане здраво стъпил на земята и нито за момент да не представа да работи също толкова упорито, колкото и досега. За щастие, той постъпи точно така. 

Мисля, че Алкарас има съвсем реален шанс да спечели титлата в Маями. Карлос в момента показва впечатляваща игра, а от физическа гледна точка е също на високо ниво. Той се чувства комфортно срещу играчи, които, също като него, обичат бързия и агресивен тенис, какъвто е следващият му съперник Хуркач. Сервисът на поляка е нещо, за което трябва да сме много внимателни. Ако Карлос успе да обезвреди този компонент от тениса на съперника, финалът му е в кърпа вързан. 

Алкарас винаги е бил специален играч. Още като дете притежаваше силен характер и непрестанно се опитваше да развива играта си, стремеше се всеки ден да бъде по-убедителен на корта от предишния. Бях убеден, че има потенциал да бъде един от най-добрите в спорта и това вече се случва. На неговата възраст е лесно да се поддадеш на егото си и на медийното внимание, но той е същото земно момче, с което се запознах преди няколко години" - завърши Фереро. 

Източник: Essentiallysports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуан Карлос Фереро: Алкарас има съвсем реален шанс да спечели титлата в Маями Диана Андреева
Теми:  
atp | карлос алкарас | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook