"Хубаво е, че няма да се изправям много пъти срещу него" - Надал се пошегува с Алкарас след Netflix Slam

от в 19:31 на 04.03.2024
Елеонора Александрова

Днес се проведе първото издание на т.нар. "Netflix Slam", като главните герои в този демонстративен мач бяха самите Рафаел Надал и Карлос Алкарас. Двамата направиха истинско шоу, като младостта надви над опита с 3:6, 6:4, 14:12, като след това не пропуснаха да демонстрират уважение помежду им, подправено с известна доза хумор.

Ето какво каза Матадора за световния номер 2 и за неговите качества:

"Хубаво е, че като играч няма да се изправям много пъти срещу него. Като фен се надявам и ще се радвам да го гледам още много години. Той е голямо предизвикателство. Ние сме от напълно различни поколения. В Испания трябва да сме много щастливи, че идва някой като Карлитос. Той е невероятен играч - само на 20 години, а вече е спечелил два турнира от Големия шлем, както и още няколко големи турнира".

20-годишният талант също засипа с похвали 22-кратния "мейджър" шампион:

"Беше невероятно. Да играя срещу Рафа е наистина специално чувство за мен. Той има борбен дух, винаги се бори за всяка топка u тича около всеки ъгъл на корта. Имах няколко мачбола пред себе си, преди да го спечеля. Той удря невероятно. Това е нещо, което се опитвам да запазя в моята игра, този манталитет, който има, да намира решение, когато нещата не вървят всеки път."

Следващият турнир за тях ще е Индиън Уелс, като и за двамата това ще е първи турнир след контузия. Напомняме, че Надал бе принуден да се оттегли в третия сет в двубоя си срещу Джордан Томпсън в турнира в Бризбейн и така пропусна Аустрелиън Оупън, а Алкарас получи контузия в турнира в Рио, поради което не успя да защити титлата си в бразилската столица, но ще има за задача да го направи в първия Мастърс турнир за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Хубаво е, че няма да се изправям много пъти срещу него" - Надал се пошегува с Алкарас след Netflix Slam Елеонора Александрова
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook