Хуберт Хуркач стартира с победа участието си в Монте Карло

от в 15:11 на 13.04.2021
Владислав Риждов

Шампионът от турнира в Маями Хуберт Хуркач се справи със съпротивата на Томас Фабиано - 6:3 3:6 6:3 и се класира за втория кръг в Монте Карло. Двубоят започна вчера, но след първият сет играта бе прекъсната поради силния дъжд, който се изля над Княжеството. 

В първата част световния номер 16 се нуждаеше само от един брейк, за да поведе в общия резултат. Той дойде в средата на сета, когато Хуркач се възползва от колеблив сервис гейм на Фабиано и поведе с 4:2. До края полякът нямаше проблеми да задържи преднината си и поведе уверено в резултата.

Във втория сет италианецът значително подобри нивото си на игра и бързо поведе с 3:0 гейма, като успя да реализира първата точка за пробив, до който достигна в хода на мача. След това Фабиано се добра до още два шанса, с които можеше да си улесни задачата в сета, но и двата бяха отразени от Хуркач. Все пак ранно направеният брейк от страна на италианеца направи разликата и така той вкара нещата в трети решителен сет.

Световният 171 започна по отличен начин решителния сет. Фабиано взе на нула сервис гейма на Хуркач, но след това не успя да затвърди аванса си и паритетът бе възстановен. Впоследствие Хуркач навлезе в ритъма, който му помогна да спечели първия сет и макар да имаше известни колебания при сервис, той реализира решителен брейк за 5:3, а след това спаси и два брейкбола, за да подпечата победата си.<

>

 


Ето как да гледаме БЕЗПЛАТНО тенис на живо

Оцени тази статия:
Хуберт Хуркач стартира с победа участието си в Монте Карло Владислав Риждов
Теми:  
тенис турнир в монте карло

Коментари

Следвайте ни в Facebook