Хуркач бе затруднен от световния номер 570, но Полша все пак се справи с Грузия

от в 09:34 на 03.01.2022
Диана Андреева

Без изненади - отборът на Полша надделя с 3:0 победи над Грузия. В първия за деня двубой от ATP Cup сериозно влияние имаше отсъствието на най-добрия тенисист на грузинците - Николоз Басилашвили, който поради проблеми в областта на ръката е взел решение да се оттегли от участието си на надпреварата поне през днешния ден.

В първия мач за деня Камил Майджрах "разгроми" Арександре Бакши. Младата надежда на Полша отстъпи едва два гейма в хода на срещата, чийто край настъпи след едва 53 минути игра. По този начин Майджрах даде тласък на сънародниците си и откри резултата в сблъсъка в полза на родината си.

Впоследствие на корта излезе и най-високо ранкирананият състезател от Полша и член на топ 10 - Хуберт Хуркач. Макар че в първия си мач Хуби показа тенис на изключително високо ниво, днес той бе принуден да преодолее сериозен брой перипети, преди да се поздрави с победа при крайното 6:7(5) 6:3 6:1. Все пак световният номер 570 Александре Метревели не съумя да сътвори изненада, а това гарантира и успех в полза на Полша още при единиците, обезсмисляйки мача при каретата, който обаче също приключи в полза на поляците и по този начин те временно оглавиха група D. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач бе затруднен от световния номер 570, но Полша все пак се справи с Грузия Диана Андреева
Теми:  
atp cup | грузия | Камил Майхржак | полша | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook