Хуркач надделя над Еванс в три сета; Басилашвили с нова катастрофална загуба

от в 20:03 на 14.09.2020
В
В доста по-интригуващ двубой Дан Еванс и Хуберт Хуркач сътвориха изключително здрава битка, в която полякът в крайна сметка успя да надделее. Успехът за Хуберт дойде в мач с множество пробиви, като в крайна сметка нервите му се оказаха по-здрави и след 6:3 3:6 7:5 той се поздрави с успеха в срещата.

След като двамата си размениха първите две части, в третата такава Дан на два пъти повеждаше с брейк аванс, ала рибрейкът идваше мигновено, което не позволяваше на британеца да се откъсне напред в резултата.

Това особено при 3:2 силно "заболя", защото той имаше шанс да поведе с 30:0, ала колеблива игра при смач му отне тази възможност, а впоследстиве той предаде и гейма. Британецът все пак остана в двубоя, ала серия от неприятности, завършила с форхенд в мрежата при 6:5 доведе до последния брейк в двубоя, като по този начин Хуберт си уреди място във втория кръг на турнира.



Проблемите за Николоз Басилашвили продължават; грузинецът така и все още не е взел нито сет след подновяването на сезона поради пандемията от COVID-19. Днес той отново беше много колеблив в играта си и допусна загуба от Лоренцо Сонего след 6:3 6:1.



Първата част беше далеч по-интересна и оспорвана, след като грузинецът успя да поведе с 3:1 и брейк аванс. Подемът му обаче беше бързо овладян от брейк за представителя на домакините, като оттам до края на сета Николоз така и не се добра до нов гейм на сметката си.

Във втората част нещата на корта седяха сходно, а отново въпреки завързаните геймове, Басилашвили така и не успяваше да спечели повече от един гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач надделя над Еванс в три сета; Басилашвили с нова катастрофална загуба В

Коментари





Следвайте ни в Facebook