Хуркач надигра Буста, за да се превърне в новия шампион на Moselle Open!

от в 18:46 на 26.09.2021
Диана Андреева

Най-големият успех на Хуберт Хуркач до момента в професионалната му кариера несъмнено е трофея на Мастърс турнира в Маями, но независимо от това полякът има повод за радост и през днешния ден, защото стана шампион на надпреварата в Метц, Франция. Това стана факт след двусетов успех над световния номер 16 - Пабло-Кареньо Буста. 

Победата на Хуркач дойде след точно един час и 20 минути игра, като крайният резултат на срещата е 7:6(2) 6:3. Така представителят на Полша "взе реванш" от Буста за нанесеното поражение в Синсинати по-рано през годината, където световният номер 16 впоследствие отстъпи на Даниил Медведев. 

В първия сет и двамата играчи демонстрираха високо ниво на начален удар и макар че Буста пръв имаше възможност да реализира пробив, не успя дълго да запази преднината се и така се стигна до тайбрек. В него полякът направи брейк за 4:2 точки и от там нататък нито за миг не загуби концентрация, с което откри общия резултат в своя полза. 

Вторият сет започна с размяна на пробиви за 1:1. В седмия гейм Хуркач показа страхотна игра в защита и след няколко качествени ретура реализира пробив за 4:3. Впоследствие Хуби затвърди аванса си, възползвайки се от вече изтощения физически и психически Буста, който видимо се бе предал. Шампионът от Маями не се поддаде на обвзелото го напрежение и с усмивка вдигна своя четвърти трофей на ниво ATP. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач надигра Буста, за да се превърне в новия шампион на Moselle Open! Диана Андреева
Теми:  
пабло кареньо буста | тенис турнир в метц | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook