Хуркач отпусна сет, но продължава напред; Корда с категоричен успех на старта

от в 22:34 на 17.08.2021
Мирела Николова

Световният №12 Хуберт Хуркач през днешния ден постигна своя първи успех на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Полякът загуби втората част, но бе безапелационен в останалите два сета, благодарение на което се поздрави с победа над Алехандро Давидович Фокина с 6:1 6:7(3) 6:1 на старта в Синсинати. В следващия етап поставеният под номер 9 ще се изправи срещу трикратния шампион от Шлема Анди Мъри.

Двубоят стартира по невероятен начин за Хуркач, който набързо реализира два пробива и се откъсна напред с аванс от 5:0, а съвсем скоро откри сметката в отделните части. Той успя да осъществи ранен брейк и във втория сет, ала Давидович Фокина показа признаци на събуждане и направи рибрейк за 4:4. Стигна се до тайбрек, в който испанецът поведе с 4:1 и поддържайки преднината си от минипробив, вкара мача в трета решителна част. Там отново представителят на Полша доминираше събитията на корта и печелейки два пъти противниковото подаване, достигна до крайната победа.

Друг представител на младото поколение в лицето на 21-годишният Себастиан Корда също продължава напред в надпреварата в Синсинати. Американецът бе достатъчно категоричен в двубоя си от първи кръг срещу световния №52 Ласло Джере, за да постигне рутинен успех с 6:4 6:4. За да намери място на осминафиналите представителят на домакините ще трябва да преодолее далеч по-трудно препятствие, а именно вторият поставен в схемата Стефанос Циципас.

В откриващия сет силите на корта бяха силно изравнени, като всеки от двамата тенисисти печелеше своите подавания, без каквито и да било затруднения. Единствените колебания от сервис дойдоха в десетия гейм, когато сърбинът се поддаде на напрежението и позволи да бъде пробит на 0, като по този начин предаде дебютната част.

Вторият сет също се развиваше без изявено преимущество за някого от състезателите и паритетът бе съхранен до 3:3. Тогава последва спад в играта на представителя на домакините, който за пръв път инкасира пробив в мача. Щастието на Джере обаче не трая дълго, тъй като Корда незабавно се мобилизира и веднага реализира рибрейк за 4:4, поставил началото на серия от три поредни гейма на неговата сметка, която го изпрати директно във втори кръг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хуркач отпусна сет, но продължава напред; Корда с категоричен успех на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | себастиан корда | синсинати | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook