Хуркач спря серията на Харисън и ще преследва втора титла на сингъл в кариерата си

от в 09:00 на 13.01.2021
Диана Андреева

Хуберт Хуркач ще срещне Себастиан Корда в спор за титлата на Delrey Beach Open 2021! Полякът срещна известни трудности, но все пак, без да загуби сет, се справи с квалификантка Крисчън Харисън. След малко повече от 90 минути на корта, Хуркач успя да се наложи с 7:6(4) 6:4.

В днешния си двубой Хуркач не показа най-добрия си тенис. Световният номер 35 допускаше непредизвикани грешки на моменти и не успяваше добре да се придвижва по корта, но ефективният му начален удар се оказа решаващ за неговия успех. 

Откриващия сет бе много равностоен и до пробив така и не се стигна, което доведе до решаващ дълъг гейм. В него Хуберт си осигури аванс от два мини брейка и макар и да загуби един от тях, все пак успя да спечели със 7:4. Втората част бе също толкова равностойна, но напрежението оказа влияние на Харисън - сервирайки за 5:4 американецът се пропука и по този начин сложи край на участието си в Delrey Beach Open.

Независимо от днешната загуба, Харисън със сигурност няма да забрави тази седмица. 789-ият в света тръгна от квалификациите, отстрани първия поставен в надпреварата и достигна до 1/2-финал на ATP състезание. По-късно той ще излезе и в мач за титлата, но не на сингъл, а на двойки, където заедно със своя брат Райън Харисън ще се изправят срещу Ариел Бехар и Гонзало Ескобар.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач спря серията на Харисън и ще преследва втора титла на сингъл в кариерата си Диана Андреева
Теми:  
делрей бийч | крисчън харисън | райън харисън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook