Хуркач с изненадващ успех над Рубльов; Рууд сложи край на надеждите на Сонего

от в 23:29 на 17.09.2020
Марк Хаджижеков
Хуберт Хуркач даде признаци за възобновяване на формата си, след като младият поляк днес надделя над един от най-силнопредставящите се тенисисти през сезона в лицето на Андрей Рубльов. Хуберт се наложи в три сета след крайното 7:6(6) 3:6 6:2, за да се класира за осминафиналите в Рим, където той ще се изправи срещу Диего Шварцман.

https://twitter.com/atptour/status/1306642685223006208?s=20

Хуркач бе значително по-добрият тенисист на корта през голяма част от първия сет, като полякът набързо си издейства аванс от пробив и 5:2. Изведнъж обаче последва спад у неговото представяне, което позволи на Рубльов да се завърне в резултата, а впоследствие двамата тенисисти достигнаха и до тайбрек.



В него руснакът достигна до преднина от 5:3 точки, но в този момент грешките в играта му започнаха да преобладават, което помогна на Хуркач в крайна сметка да вземе своето, за да поведе в отделните части.

Ранен пробив в полза на Андрей във втория сет обаче позволи на руснака да заиграе на познатата висота, като така набързо се стигна до решаваща част.

В нея Хуркач бе съвсем непреклонен, като ударите на поляка намираха корта безотказно, докато Рубльов допускаше множество неточности в опитите си да се защитава от плътните удари на своя съперник.



Така се достигна отново до 5:2 в полза на Хуркач, но този път връщане за 12-тия в света нямаше, тъй като той инкасира нов пробив, с което Хуберт сложи точка на този двубой.

Каспер Рууд пък победи представителя на домакините Лоренцо Сонего в последователни сетове след 6:3 6:4. В опит за класиране на четвъртфиналите Рууд ще се изправи срещу Марин Чилич.

Рууд стартира мача по мечтан начин, пробивайки два пъти своя опонент, за да поведе набързо с 4:0. Изведнъж обаче играта на Сонего започна да спори изключително много, като италианецът върна и двата пробива.

Сервирайки за изравняване на резултата все пак, последва нов пробив за норвежеца, който в крайна сметка затвори частта в своя полза.

През втория сет двамата се представяха значително по-константно на начален удар, като един единствен пробив в полза на Каспер му донесе победата в частта, а с това - и в мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач с изненадващ успех над Рубльов; Рууд сложи край на надеждите на Сонего Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook