Хуркач се завърна на победния път след чист успех; Шаповалов също е във втори кръг

от в 02:09 на 10.10.2021
Владислав Риждов

Хуберт Хуркач отново усети вкуса на победата. Четвъртфиналистът от последното издание на надпреварата се справи с Алексей Попирин в последователни сетове - 6:1 7:5 и в следващия кръг му предстои мач срещу домакинския любмец Франсис Тиафо.

Хуркач започна ударно двубоя и след ранен пробив, поведе с 3:0. Попирин все пак съумя да прекъсне серията на своя съперник, взимайки подаването си на нула, ала това се оказа последният положителен момент за него в откриващата част. До края световният номер 12 не бе затруднен от австралиеца и комфортно затвори сета в своя полза. В началото на втория сет силите се изравниха, като постепеноо Попирин си възвръщаше самочувствието. Хуркач обаче бързо попари надеждите на световния номер 71, след като го проби, а след това затвърди преднината си. Последваха няколко трудни гейма за поляка, като на няколко пъти авансът му бе поставян под съмнение. Попирин дори спаси два мачбола, за да възстанови паритета, но осмият в схемата запази концентрация и се поздрави с успеха.

Денис Шаповалов също намери мястото си в следващата фаза в Калифорния. Канадецът престоя на корта само 21 минути, преди неговият съперник и сънародник, Васек Поспишил, да преустанови участието си в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач се завърна на победния път след чист успех; Шаповалов също е във втори кръг Владислав Риждов
Теми:  
денис шаповалов | индиън уелс | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в индиън уелс | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook