Хуркач след убедителния успех над Надал: Гордея се със себе си; Рафа е по-голям от спорта

от в 08:41 на 12.05.2024
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач никога не е бил особен любител на играта на червени кортове, но през този сезон показва страхотен прогрес и завоюва дебютната си ATP титлата на тази настилка, триумфирайки в Ещорил. Вчера пък полякът изигра страхотен мач в Рим и не остави абсолютно никакви шансове на 10-кратния шампион Рафаел Надал, надигравайки го с 6:1 6:3, а ето какво сподели Хуркач впоследствие:

Влязох в много добър ритъм след първите няколко гейма и можех да връщам топката в корта безкрайно дълго време. Резултатът изглежда сякаш е било лесно на корта, но знаех как трябва да бъда на най-високото си ниво, защото той веднага ще се завърне, ако си позволя отпускане. Наистина съм много горд със себе си. Да играеш с Рафа е нещо специално и наистина по-различно като изживяване, особено на клей. Това е настилката, на която той доминира през последните 20 години и никой не би могъл да се доближи до неговите постижения.

Бих казал, че Рафа е по-голям от спорта, защото е вдъхновил толкова много хора, които са последвали неговия път. Невероятно щастлив съм да имам подобно изживяване днес, спомняйки си как като малък го наблюдавах да печели всички тези титли тук и на Ролан Гарос. Наистина много исках да играя с него, тъй като е страхотен опит и исках да бъда част от тази атмосфера. Видяхте колко много хора го обичат и бяха тук, за да го подкрепят - коментира световният номер 9 след вероятно най-паметната си победа на червени кортове в кариерата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хуркач след убедителния успех над Надал: Гордея се със себе си; Рафа е по-голям от спорта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook