Хуркач сложи край на приказката за квалификанта Гойовчик и е финалист в Метц

от в 17:07 на 25.09.2021
Диана Андреева

Поставеният под номер едно в основната схема на турнира от категория ATP 250 Moselle Open Хуберт Хуркач спря устрема на квалификанта и бивш шампион на надпреварата Петер Гойовчик след 6:4 7:6(4). Полякът премина през сериозно изпитание, но в крайна сметка намери сили да се пребори с въдхновената игра на световния номер 101 и се класира за заключителния етап в Метц, където ще се изправи срещу победителя измежду Пабло-Кареньо Буста и Гаел Монфис. 

Откриващата част бе изключително равностойна. Двамата тенисисти с лекота преминаваха през собствените си подавания, а играта им на ретур не бе достатъчно ефикасна, което лиши началните минути на срещата от пробиви. Моментна загуба на концентрация от страна на Гойовчик се оказа ключова за изхода на срещата, защото сервирайки за 5:5, той се пропука и така допусна да загуби първия сет. 

Още в първото подаване на Хуркач във втория сет Гойовчик нанесе брейк, а увереността, с която той се придвижваше по корта, по всичко показваше, че той няма да се предаде до последната точка. Шампионът от Маями обаче неутрализира аванса на своя опонент и сериозно се съвзе, наваксвайки в резултата до 4:4. Хуркач дори достигна до два мачбола при 6:5, но се поддаде на емоциите и така сетът щеше да бъде решен в дълъг гейм. По време на тайбрека Гойовчик изпозва целия си арсенал от оръжия на корта, ала дори това не му бе достатъчно и в крайна сметка се предаде след малко повече от 90 минути игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач сложи край на приказката за квалификанта Гойовчик и е финалист в Метц Диана Андреева
Теми:  
петер гойовчик | тенис турнир в метц | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook