Хуркач: Възхищавам се на Федерер, но излизам на корта, за да го победя

от в 17:16 на 06.07.2021
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач постигна най-голямата победа в кариерата си, надигравайки световния номер две Даниил Медведев и така се класира за първия си четвъртфинал от Големия шлем през своята кариера, а ето какво сподели шампионът от Маями на последвалата си пресконференция:

За предстоящата среща с Роджър Федерер

- Трябва да се подготвя добре. Ще бъде специално да играя срещу Роджър на толкова голям корт, но аз обичам подобни предизвикателства. Федерер винаги е бил огромно вдъхновение за мен и е наистина невероятен човек, само че излизам с целта да се поздравя с победата.

За това, че ще му се наложи да играе 2 дни подред

Всъщност мисля, че ше бъде предимство за мен, защото имах възможността да усетя централния корт, където топката отскача съвсем различно и атмосферата е далеч по-специална. Безспорно за мен ще бъда голяма възможност да срещна идола си на една от най-големите тенис арени в света, така че с треньора ми трябва да подготвим добър тактически план. Убеден съм, че напрежението няма да ми повлияе, тъй като харесвам този тип двубои.

За рязкото подобрение в играта му на Уимбълдън

- Нямах нито една победа в предходните надпревари на трева, ала заедно с Оже-Алиасим достигнахме до финала на двойки в Хале и имах нужното време да усетя настилката и да се нагодя на нея в тренировъчните си сесии. В момента съм възвърнал изцяло своята пикова форма и увереност.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хуркач: Възхищавам се на Федерер, но излизам на корта, за да го победя Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | уимбълдън | хубер хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook