Шампионът в действие: Хуркач с нова гръмка победа и място на 1/4-финалите в Маями

от в 03:04 на 30.03.2022
Владислав Риждов

Хуберт Хуркач продължава своето много успешно участие на Мастърса в Маями и отново е сред най-добрите осем в надпреварата. Действащият шампион записа трета поредна победа във Флорида, след като надделя над Лойд Харис с 7:6(3) 6:2, а сега му предстои сблъсък с Даниил Медведев, който е решен на всичко, за да си върне обратно челната позиция в ранглистата.

Началният удар беше водещият елемент и при двамата в началното на срещата и първите шест гейма бяха спечелени убедително от сервиращите - 3:3. Тогава се появиха и първи признаци на спад, когато Харис достигна до две възможности за брейк, само че полякът не трепна и взе подаването си, а до края паритетът остана непокътнат, за да се стигне до логичен тайбрек. Той започна отлична за южноафриканеца, който на два пъти успяваше да пречупи съперника си, но опитите му да се откъсне напред в точките завършиха с неуспех. Шампионът запази концентрация във важните моменти и направи пълен обрат в резултата, записвайки на сметката си пет поредни точки, с което сложи точка на интригата.

Втората част стартира по-добре за световния номер 44, който потегли с ранен пробив аванс - 2:0. Харис обаче сам се вкара в неприятности и моментално върна инициативата на страната на опонента си. Хуркач, от своя страна, отново повиши нивото си на игра и не само успя да изравни резултата, но и наказа още веднъж отсрещната страна на мрежата, за да поведе с 4:2, правейки по този начин важна стъпка към победата. Оттук насетне за Харис нямаше каквито и да е шансове да се противопостави на осмия в схемата, който определено се намираше на гребена на вълната. Миналогодишният победител изглеждаше, че не се е задоволил с постигнатото до момента и за финал проби съперника си за трети пореден път, подпечатвайки си крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът в действие: Хуркач с нова гръмка победа и място на 1/4-финалите в Маями Владислав Риждов
Теми:  
атп | лойд харис | маями | обзор | тенис турнир в маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook