Хърватия ликува, след като световният номер 279 сътвори поредното си геройство!

от в 18:49 на 03.12.2021
Калоян Соколов

Отборите на Сърбия и Хърватия излязоха един срещу друг в полуфинален сблъсък от надпреварата за Купа "Дейвис", а западните ни съседи за пореден път ще трябва да разчитат да бъдат спасени от световния номер едно Новак Джокович, след като заубиха трети пореден откриващ двубои в хода на срещите си по време на турнира.

Това се случи благодарение на истинската сензация в редиците на "шахматистите", а именно световният номер 279 Борна Гойо, който продължава да бъде без загуба в състезанието и постигна невероятен обрат над Душан Лайвоч, за да доближи страната си на само един успех от спора за трофея - 4:6 6:3 6:2.

Така отново Джокович ще трябва да спасява сърбите, но няма да му бъде никак лесно, защото първо ще трябва да преодолее съпротивата на бившия шампион от Шлема Марин Чилич, докато при евентуална победа на Ноле, то той ще трябва да обедини сили с Никола Чачич и двамата ще се надяват да преборят Мате Павич и Никола Мектич, които са най-добрия тандем в света през сезона.

Двубоят между Гойо и Лайович започна с ясно изразено надмощие на аутсайдера, чиято мощ от основната линия взе връх и хърватинът заслужено поведе с 4:1. Изведнъж обаче първият му сервис напълно изчезна от корта, което позволи на световният номер 33 да въвлича съперника си в дълги разигравания, където го надиграваше напълно и затвори първата част в своя полза, печелейки пет поредни гейма.

Това по никакъв начин не повлия негативно на Гойо, който отново взе ранен брейк аванс, само че скоропостижно се раздели с преднината си. Този път 23-годишният състезател не позволи да изгуби изцяло своето самообладение и веднага превключи на най-високото си възможно ниво, като това му позволи да да диктува изцяло случващото се в мача и скоро имахме равенство в общия резултат.

Решителната част протече изцяло под диктовката на хърватския играч, а Лайович играеше с необичайна плиткост в ударите си, позволявайки на съперника си да поема инициативата постоянно. Гойо въобще не възнамеряваше да чака втора покана и уинърите започнаха да се множат с лекота от неговата ракета. Всичко това доведе до аванс от 4:0 в полза на световния номер 279 и съвсем скоро сензацията беше факт!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хърватия ликува, след като световният номер 279 сътвори поредното си геройство! Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна гойо | душан лайович | купа дейвис | новак джокович | Обзори | сърбия | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook