"Хвърчилата" оглавяват класирането: Оже-Алиасим пречупи Тийм за нов успех на тима си!

от в 20:36 на 22.12.2022
Мартин Петков

World Tennis League несъмнено завладя мнозина почитатели на тениса през настоящата седмица, след като куп елитни състезатели от двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, се включиха в отборната демонстративна надпревара. Вече отминаха сериозна част от срещите в груповата фаза на турнира, като през днешния предпоследен ден от нея трябваше да станем свидетели на съревнованието между тимовете на "Ястребите" и "Хвърчилата", които респективно спечелиха своите първи сблъсъци в състезанието и трябваше да определят кой ще оглави подреждането.

В откриващия програмата за деня в Дубай мач, който е на смесени двойки, на корта излязоха тандемите Александър Зверев/Елена Рибакина и Феликс Оже-Алиасим/Саня Мирза, като след драматичен развой на събитията и изиграването на решителен тайбрек до 10 точки, то германско-казахстанското дуо грабна успеха и изведе "Ястребите" напред с 12:11 в общия резултат. Ответният отговор от страна на "Хвърчилата" не закъсня и тяхното най-голямо оръжие в лицето на Ига Швьонтек се разправи безпроблемно с Анастасия Павлюченкова след 6:4 6:3, обръщайки статуквото в сблъсъка в полза на отбора си, който на свой ред поведе с 23:19, при което крайният изход на схватката предстоеше да бъде решен в срещата противопоставяща Доминик Тийм и Феликс Оже-Алиасим.

Канадецът същевременно далеч не отстъпваше откъм знание за отбора си на световната номер едно при дамите, като именно той подпечата победата за "Хвърчилата" срещу "Орлите", надигравайки Ник Кирьос, за да може днес да повтори отличното си представяне отпреди два дни, след като сломи в последователни сетове бившия шампион от US Open - 7:6(2) 7:6(6). По този начин световният номер 6 остава безпогрешен на демонстративната надпревара в Близкия Изток, а отборът му оглавява класирането в групата след победа над "Ястребите" с 42:31.

Началото на двубоя се оказа наглед доста интригуващо, след като австриецът намери път към мрежата в своите атаки и постави съперника си в затруднена позиция още при дебютното му за мача подаване. Оже от своя страна в хода на сезона и особено в последните няколко месеца, неведнъж доказа, че в тези моменти се чувства уверен в началния си удар, като не пропусна отново да го докаже, отразявайки брейкбол, преди минути по-късно да се възползва от правилото за решаваща точка при дюс в нечий гейм, за да пробие сервиса на европееца в средата на частта.

Канадецът с течение на времето продължи да излъчва все същата безупречност, когато застанеше на основната линия за начален удар, но тази самоувереност му изигра лоша шега в най-важния миг, когато при 5:4 и 40:40 се решаваше на практика съдбата на сета, ала грешка на световния номер 6 при опита му да завърши атаката си му коства аванса в резултата и наглед закономерно впоследствие станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм Оже-Алиасим скоропостижно се абстрахира от случилото се по-рано в срещата, като нито за секунда не допусна да изостане в догонващата позиция на корта и след четири минипробива на сметката си, напълно заслужено към нея прибави и откриващия сет.

 Във втората част агресията в играта на двамата състезатели спадна драстично за сметка на точността в отиграванията им, което даваше своето отражение в полза на сервиращите и без да видим нито една точка за пробив в хода на целия сет, ни предстоеше да наблюдаваме нов тайбрек. В него някогашната трета ракета на света упражни първоначален натиск и се сдоби с водачество от минипробив при първата смяна на полетата. В минути до края на сблъсъка обаче Оже-Алиасим съумя да навакса изоставането, като при резултат 5:6 точки носителят на един "мейджър" трофей разполагаше с два сетбола, предвид различните правила на игра, ала канадецът далеч не се трогна и пласира два неотразими сервиса, вторият от които се превърна в ас, слагайки точка на спора със стил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Хвърчилата" оглавяват класирането: Оже-Алиасим пречупи Тийм за нов успех на тима си! Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | демонстративни турнири | доминик тийм | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook