И 4-ият поставен не бе пречка: 15-годишният Иванов изнесе нов голям мач и е финалист в София!

от в 14:31 на 17.08.2024
Калоян Соколов

Иван Иванов е първият финалист на клей фючърса в София порвеждащ се в тенис клуб "Диана". Младият български талант никога досега не беше печелил мач в основната схема на професионален турнир при мъжете, но през тази седмица показва защо неслучайно е считан за един от най-добрите тенисисти в света на своите години и днес записа своята четвърта поредна победа, която вече му гарантира и 8 точки за световната ранглиста, с които ще влезе измежду първите 1200 в света.

Иванов вече беше отстранил световния номер 354, Артур Геа, който беше най-голямото име в надпреварата, а днес той срази и четвъртия поставен Мариано Тамаро (световен номер 664) с крайното 6:4 7:5 за 2 часа и 2 минути игрово време, като на финала бихме могли да наблюдаваме българско тийнейджърско дерби, ако Александър Василев съумее да надвие Франко Риберо (световен номер 839).

Иван започна малко нервно и беше изправен пред ранни възможности за пробив, но отново демонстрира изключителната си ментална устойчивост и съумя да спаси подаването си, след което проби своя съперник на нула. Четвъртият поставен играеше максимално подсигурено и всяка една точка беше контролирана от 15-годишния тенисист, който удряше топката много по-мощно и не се страхуваше да търси завършващи удари.

Тийнейджърът поддържаше аванса си до 5:3 в своя полза, когато последва маратонски гейм, а нашият сънародник трябваше да отразява общо 3 брейкбола, но не трепна и неговите форхенди по линиите го спасиха неколкократно, за да може той да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Иван имаше ранни шансове да пробие във втората част, само че Тамаро най-после взе нещата в свои ръце и пласира поредица удари върху линните, с които се измъкна от трудната ситуация. Иванов пък загуби концентрация, като ретурите му летяха далеч в аут и множеството му грешки позволиха на италианеца да се откъсне напред в резултата при 5:2.

15-годишният талант обаче нямаше никакво намерение да се предава и отрази сетбол в осмия гейм, което му даде нов прилив на енергия и той затвори мача в своя полза, печелейки 5 последователни гейма.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
И 4-ият поставен не бе пречка: 15-годишният Иванов изнесе нов голям мач и е финалист в София! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | Обзори | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook