И 9-ият в света не спря Руне: Тийнейджърът взе пореден елитен скалп на Мастърса в Париж!

от в 17:36 на 03.11.2022
Мартин Петков

Невероятното представяне на Руне продължи и през настоящата седмица на Мастърс 1000 турнира в Париж, където на старта спаси 3 мачбола, преди да елиминира Стан Вавринка, и впоследствие надгради с успех за едва 66 минути на корта срещу десетия в света Хуберт Хуркач, отредил му място на осминафиналите. Схемата, която далеч не беше благоприятна към младока, именно в тази фаза го срещна с друг представител на топ 10 в лицето на Андрей Рубльов, ала скандинавецът за пореден път изуми и се поздрави с нова двусетова победа - 6:4 7:5, която го класира за четвъртфиналите, а там ни предстои да станем свидетели на първия АТР сблъсък между датчанина и световния номер едно Карлос Алкарас, елиминирал по-рано днес Григор Димитров.

Двубоят от осминафиналите започна с ранен превес на Холгер, който пласираше дълбоко върху линията ударите си и не даваше възможност на руснака да използва по презумпция най-голямото си оръжие в лицето на форхенда. Това се превърна и в причина ударите на Рубльов да изгубят от скоростта, като бяха лесни за атака и тийнейджърът не се поколеба да обстреля своебразно половината на съперника, поздравявайки се с пробив аванс. Световният номер 9, за разлика от по принцип, не допусна гневните изблици да го обземат и запази добрия тонус, като дори покачи качеството в играта си и разполагаше с общо четири брейкбола. В тези моменти на пиадестала излезе устойчивостта под напрежение на младока, който вкара поредица от първи сервиси, за да се справи с опасността, преди с многоходови комбинации от страната на дланния си удар да си осигури сетбол и го оползтвори без излишни колебания, за да открие сметката си в сблъсъка.

Във втората част фокусът падна изцяло върху сервиращите и точките се трупаха безвъзвратно в активите им. С настъпването на десетия гейм последва спад в играта на шампиона от Стокхолм, който последователно изпрати топката извън очертанията на корта и се постави в тежката позиция да спасява сетболи. Рубльов от своя страна не искаше да оставя всичко в ръцете на противника и опита да е агресивен, но в желанието си за атака пресили неколкократно любимия си форхенд, като пропусна шансовете си. Това се оказа и преломният момент в срещата, защото лесно поддаващия се на емоциите си руснак избухна, което се превърна във възможност за Руне да реализира пробив, която 19-годишният състезател грабна и броени минути по-късно узакони победата в своя полза, класирайки се на дебютния си четвъртфинал в сериите "Мастърс 1000".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И 9-ият в света не спря Руне: Тийнейджърът взе пореден елитен скалп на Мастърса в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | париж | Париж - Берси | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook