И Джокович показа, че може да ,,връзва гевреци"! Предстои сблъсък с Дел Потро на 1/4-финал

от в 22:42 на 16.05.2019
В
Новак Джокович днес също съумя да запише две победи на сметката си. Сърбинът победи трудния за него през този сезон Филип Колшрайбер в два сета след 6:3 6:0 за един час и две минути игра, като по този начин той показа, че не само Рафаел Надал може да ,,връзва гевреци", макар и ,,Матадора" днес да отбеляза цели два сета на нула в своя полза. Световният номер едно ясно заяви, че е пределно мотивиран за нови успехи, като днес многократно станахме свидетели на ,,свирепото лице" на Ноле, който все повече доминираше опонента си с течение на мача. На четвъртфинал Джокович ще се сблъска срещу Хуан Мартин дел Потро.

Сърбинът започна двубоя позитивно, нанасяйки ранен брейк и повеждайки набързо с 3:0 гейма. Продължителните разигравания от дъното на корта изобилстваха, като двамата тенисисти представяха цялата красота на тениса на червени кортове. Именно ранният брейк обаче бе решаващ, след като Ноле задържа всичките си подавания до края на сета.

Във втория сет обаче Джокович включи на неземни обороти, като сърбинът даде едва една точка през първите три гейма на частта, за да поведе с 3:0 и два пробива. Четирикратният шампион в Рим играеше със съвършена дълбочина в ударите си, а немският му противник все повече и повече губеше контрола върху събитията на корта. ,,Джокера" бе безпощаден в тези моменти и напомняше за най-добрите си години, когато той се разправяше с всеки един противник по повече от категоричен начин.

Все пак Джокович бе изправен пред три брейкбола при 3:0, но до връщане на единия пробив така и не се стигна, а скоро Ноле поведе с 4:0, преди той да добави и трети пореден гейм при посрещане на своята сметка. Така след поредния впечатляващ уинър, този път от форхенд по късия диагонал, категоричната победа за световния номер едно бе факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И Джокович показа, че може да ,,връзва гевреци"! Предстои сблъсък с Дел Потро на 1/4-финал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook