И финалистката е аут: 20-годишна китайка стопира мечтата на Жабер за дебютна "мейджър" титла

от в 01:41 на 05.09.2023
Мартин Петков

В последните дни две от най-големите фаворитки за спечелването на титлата на US Open - защитаващата шампионка Ига Швьонтек и Елена Рибакина, напуснаха надпреварата, като към тях се присъедини и миналогодишната финалистка Онс Жабер. Тунизийката, която изпитваше сериозни физически проблеми от старта на кампанията си в Ню Йорк, страдайки от болест, нямаше сили да сътвори нов обрат и 20-годишната китайка Кинуен Женг я елиминира в последователни сетове - 6:2 6:4.

По този начин световната номер 23 се класира за дебютния си "мейджър" четвъртфинал, в който обаче ѝ предстои да се изправи срещу бъдещата водачка на класацията на WTA - Арина Сабаленка, която към момента изглежда като основната фаворитка за отличието от Откритото първенство на САЩ.

Началото на двубоя ясно ни загатна какво можем да очакваме, предвид факта че грешките от ракетата на петата поставена се множаха неспирно, което на бърза ръка доведе до два пробива аванс в актива на азиатката. Мигновено Жабер съумя да подобри качеството на ударите си и видимо навлезе в ритъм, като осъществи рибрейк, ала проблемите ѝ на собствено подаване останаха на дневен ред и Женг скоропостижно отмъкна за трети път сервиса на миналогодишната финалистка, записвайки откриващия сет на сметката си.

Във втората част подемът в действията на по-нискоранкираната тенисистка я отведе до ранен пробив, ала световната номер 5 отказа да се предаде без битка и демонстрира изящните си къси топки, за да възстанови паритета. Постепенно с течение на времето доминацията в разиграванията, с която си служеше китайката, бе подновена, при което грешките на Жабер отново зачестиха значително и тя на практика собственоръчно предаде на два пъти сервиса си в противниковия актив, докато едва веднъж съумя на свой ред да отмъкне подаването на 23-тата поставена и Женг официализира победата си от втория си опит да сервира за нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И финалистката е аут: 20-годишна китайка стопира мечтата на Жабер за дебютна "мейджър" титла Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | кинуен женг | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook