И финалистът от Монреал е аут: Неостаряващият Иснър със сензационен успех!

от в 23:05 на 17.08.2022
Мартин Петков

Джон Иснър определено не се радва на типично силното си турне в своята родина, след като не успя да триуфмира на една от любимите си надпревари - тази в Атланта, където на практика бе ,,абониран" за титлата, която завоюва цели шест пъти в кариерата си. Впоследствие гигантът пропусна състезанието в Монреал и откри с труден успех на старта кампанията си на Мастърса в Синсинати, където е бивш финалист, за да надвие през днешния ден в мач присъщ на двама отлични подавачи честия си партньор на двойки и световен номер 10 Хуберт Хуркач - 7:6(5) 6:7(5) 6:2, като по този начин се класира за осминафиналите и очаква един измежду сънародниците си Франсис Тиафо и участващия с ,,уайлд кард" Себастиан Корда.

Първата част на двубоя отмина напълно според очакванията, след като в нея видяхме едва две равенства, по едно за всеки, преди да се стигне до логичен тайбрек. В дългия гейм статуквото за безгрешност на сервиращите се запази на старта, но две поредни отлично проведени разигравания от Иснър направиха разликата и американецът поведе с два минипробива, които му донесоха успеха в откриващия сет.

Доминацията на подавачите във втората част на моменти изглеждаше още по-видна, но пък за разлика от първата то видяхме и дебютните брейкболи за мача, които бяха в полза на гиганта, но той се провали пред реализацията им и нов 13-ти гейм трябваше да определи, на чия сметка ще бъде записан сетът. За секунди сблъсъкът изглеждаше предрешен, когато местният любимец излезе с минипробив аванс, но Хуркач демонстрира характер и осъществи обрат, за да отмъкне втората част и изпрати двубоя в решителната му фаза.

С началото на последния трети сет станахме свидетели и на първия по-сериозен спад на сервис за някого от двамата, който дойде от страна на поляка, а Биг Джон побърза да се поздрави с пробив и максимално доближи крайния успех. Иснър не мина без трудности на начален удар, след като му се наложи да отразява брейкбол, но в типичния си стил през годините защити подаването си с ас, преди след нов спад в представянето на световния номер 10 да видим втори пробив в актива на американеца, като с това дойде и краят на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И финалистът от Монреал е аут: Неостаряващият Иснър със сензационен успех! Мартин Петков
Теми:  
atp | джон иснър | мастърс 1000 | синсинати | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook