И финалистът от Торонто е аут: Монфис стегна куфарите на световния №12 в Синсинати

от в 01:48 на 17.08.2023
Мирела Николова

Гаел Монфис регистрира нов престижен успех на Мастърса в Синсинати и след като на старта надделя над Камерън Нори, днес французинът взе скалпа и на световния №12 Алекс де Минор, който през миналата седмица демонстрира страхотна форма и достигна до финала в Торонто. Това предвещаваше силни изяви за австралиеца и на турнира в Синсинати, но очакванията далеч не се оправдаха и той бе спрян още във втория кръг, бивайки надигран със 7:5 6:4 от Ла Монф, който в следващата фаза предстои да срещне един измежду Новак Джокович и Алехандро Давидович Фокина. 

Още от първите минути на двубоя си пролича значителната разлика в подхода на двамата играчи, тъй като французинът непрекъснато търсеше агресивното продължение, докато Де Минор се задоволяваше с това просто да държи топката в игра. Резултатът се развиваше напълно равностойно до 5:5, но в крайна сметка офанзивната игра на бившия №6 наклони везните в негова полза в края на сета, когато той успя да притисне максимално противника си и да осъществи пробив, оказал се и решителен за изхода на частта в негова полза. 

В началото на втория сет физическите проблеми на Монфис от предходната среща отново напомниха за себе си и за известен период от време той бе принуден да понижи интензитета в ударите си и да изпълнява основно сечени бекхенди. Проблемите обаче бързо отшумяха и съвсем скоро френският тенисист отново налагаше изключително високо темпо на игра, с което успя отново да осъществи пробив и да поведе с 4:2. Оттам насетне участващият с "уайлд кард" състезател загуби едва една точка на собствено подаване и след малко над 2 часа игра си подпечата победата.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
И финалистът от Торонто е аут: Монфис стегна куфарите на световния №12 в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | гаел монфис | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook