И Муратоглу не помогна: Руне взе само два гейма и претърпя разгром от световния №57 в Маями

от в 20:36 на 24.03.2024
Елеонора Александрова

Резултатите на Холгер Руне продължават да варират сериозно, като младият датчанин взе немалко важни решения около треньорския си щаб, като последното му такова бе да върне Патрик Муратоглу в отбора му. Въпреки завръщането на един от най-именитите треньори в света на тениса, днес, в Маями, скандинавецът претърпя едно от най-тежките поражения в кариерата си, като след само час игра отстъпи на световния номер 57, Фабиан Марожан, с 1:6, 1:6. Унгарецът, който е намира в изключителен възход през последните 12 месеца, побеждавайки имена, като Карлос Алкарас и Каспър Рууд, ще срещне Алексей Попирин в следващия кръг на надпреварата.

Младокът от Будапеща бе доминантната фигура в първия сет. С множество уинъри и силна сервис игра, аутсайдерът в двубоя бе в ролята на истински фаворит и не само не остави шанс на световния номер 7 да играе за пробив, но и датчанинът съумя да спечели едва 7 точки от подавания при начален удар на унгареца. Така за едва 25 минути, Марожан поведе в резултата с 6:1.

Силният тенис на 57-мия в световната ранглиста продължи и във втория сет, като още в първия гейм осъществи пробив, чрез който да поддържа преднина. Играта на Руне стана по-агресивна и по-убедителна, като резултат от това са значително по-оспорваните разигравания, ала опонентът му не отстъпи в нито един аспект и по този начин затвърди лидерството си и дори успя да спечели още две подавания от началния удар на "мейджър" четвъртфиналиста и по този начин повтори резултата от предния сет и ознаменува третата си победа над представител на топ 10!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
И Муратоглу не помогна: Руне взе само два гейма и претърпя разгром от световния №57 в Маями Елеонора Александрова
Теми:  
atp | маями | Обзори | фабиан марожан | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook