И последната испанка в схемата е аут: Бадоса преклони глава пред световната №9 в Мадрид

от в 18:13 на 01.05.2023
Мирела Николова

От началото на 2023-та изявите на Паула Бадоса са доста колебливи и до този момент тя не е успяла да премине отвъд четвъртфиналите на нито една надпревара през сезона. Изглеждаше, че това ще се промени на WTA 1000 турнира в Мадрид, където в третия кръг испанката загуби едва три гейма срещу Коко Гоф, но днес Бадоса не бе на необходимото ниво, за да преодолее съпротивата на световната №9 Мария Сакари. Гъркинята имаше нужда от само час и 30 минути игра, за да наложи волята си и да оформи крайното 6:4 6:4, което ѝ гарантира четвъртфинален сблъсък срещу Ирина Камелия Бегу.

В началото на срещата преимуществото сякаш бе на страната на местната любимка, която налагаше високо темпо на игра благодарение на мощните си удари от дъното на корта и първа достигна до два брейкбола в четвъртия гейм. Тогава обаче последва пълна мобилизация на гъркинята, която безпроблемно отрази опасността, а впоследствие започна да руши ритъма на съперничката си с множество сечени удари. Това я изведе до пробив на нула в седмия гейм, скоро след който бе сложен край на дебютния сет в нейна полза.

Устремът на Сакари се пренесе и във втората част, където агресивната ѝ позиция на посрещане я изведе до брейк още на старта. Деветата поставена продължи да бъде много разнообразна и често осуетяваше опитите на противничката си за атака. По този начин по-високоранкираната състезателка безпроблемно поддържаше рано придобитата си преднина и без да срещне нито една точка за пробив до края на сета, се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И последната испанка в схемата е аут: Бадоса преклони глава пред световната №9 в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
wta | мадрид | мария сакари | Обзори | паула бадоса

Коментари
Следвайте ни в Facebook