И последната медалистка е аут: Шампионката от Уимбълдън обърна Свитолина в мача на турнира

от в 19:09 на 30.07.2024
Елеонора Александрова

Барбора Крейчикова елиминира бронзовата медалистка от Токио, Елина Свитолина, и се класира за 1/4 финалите на Олимпийските игри в Париж. Действащата шампионка на Уимбълдън надви украинката със 7:6(5) 2:6 6:4 за 2 часа и 48 минути игрово време и по този начин увеличи серията си на 10 поредни победи. Така, в битка за място в топ 4, Крейчикова ще се изправи срещу Ана Каролина Шмиедлова (световна номер 67).

Бившата номер 3 започна много по-добре срещата, като неутрализираше отлично атаките на чехкинята и се ползваше със страхотна подкрепа от трибуните, за което роля има естествено нейния съпргуг Гаел Монфис. Съвсем скоро закономерно непоставената тенисистка реализира ранен пробив. Всичко се промени в седмия гейм, когато Свитолина пропиля аванс от 40:0 на собствено начален удар, а впоследствие пропиля и преднина от 3:0 точки в тайбрека, като така Крейчикова измъкна един сет, който не се виждаше как би могла да спечели.

Първите минути на втората част бяха истинска игра на нерви за двете тенисистки. Всяка една от тях имаше своите шансове, но украинката показа по-здрави нерви в критичните моменти и това ѝ позволи да поеме инициативата, влизайки в серия от 5 поредния гейма, с което изравни общия резултат в мача.

Силната игра на Свитолина се пренесе в решителната част, където тя продължаваше да лети по корта, реализирайки пробив на 0, докато Крейчикова изглеждаше уморена и обезкуражена.

Въпреки това, чехкинята намери сили и неочаквано изравни за 2:2. Последваха равностойни минути, докато не се стигна до 4:3 в полза на шампионката от Уимбълдън, когато брознзовата медалистка от Токио се пропука и чехкинята полчуи правото да сервира за крайната победа.

Свитолина обаче продължи да се бори и отговори съв светкавичен рибрейк, само че не издържа физически и в следващия гейм не взе нито точка, с което стана ясно, че на тази Олимпиада ще имаме три чисто нови медалистки.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
И последната медалистка е аут: Шампионката от Уимбълдън обърна Свитолина в мача на турнира Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | елина свитолина | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook