И тенис светът заклейми Русия: Без нейни представители на отборните надпревари!

от в 21:57 на 01.03.2022
Мартин Петков

Настоящата ситуация с военния конфликт, породен от Русия, чиито въоръжени сили навлязоха в Украйна през изминалата седмица, взе своята нова ,,жертва" в света на спорта. Във вчерашния ден ,,Сборная" получи тежък удар, който бе породен от решението на ФИФА и УЕФА за спиране на правата в международен мащаб на националния отбор, както и клубните тимове.

Санкциите към руските представители продължават неспирно, след като днес стана ясно, че ITF отменят всички събития на територията на Русия и Беларус. ,,Сборная" е действащ шампион в отборните надпревари Купа ,,Дейвис" и Купа ,,Били Джийн Кинг", в които триумфира безапелационно през изминалия сезон.

От изявлението на Международната тенис федерация става ясно, че строго осъждат руската инвазия в Украйна, подпомогната от Беларус, като с отмяната на всички турнири в двете страни опитват да изразят своята позиция в създалата се неблагоприятна обстановка и да покажат солидарност към украинския народ. Ето и какво точно се пише в съобщението на ITF до широката общественост:

,,Международната тенис федерация (ITF) осъжда инвазията на Русия в Украйна и нейното подпомагане от страна на Беларус, в добавка на което биват отменени всички събития на ITF на територията на двете държави. Бордът на ITF обяви днес незабавното спиране на членството на Руската тенис федерация (RTF) и Беларуската тенис федерация (BTF) в ITF, както и от участие в международни отборни надпревари под егидата на ITF до второ нареждане. ITF остава в близък контакт с Украинската тенис федерация и отдава солидарност към хората в Украйна."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И тенис светът заклейми Русия: Без нейни представители на отборните надпревари! Мартин Петков
Теми:  
ITF | международна тенис федерация | русия | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook