И този път без успех: Монфис претърпя ново поражение след завръщането си в Баня Лука

от в 21:02 на 19.04.2023
Мирела Николова

Гаел Монфис се завърна на корта през март след близо 7 месеца извън кортовете заради контузия, но по време на Мастърса в Маями, който бе едва вторият му турнир след завръщането, французинът получи нова травма и бе принуден да пропусне първите надпревари от сезона на клей. През настоящата седмица пък на Ла Монф му бе предоставен "уайлд кард" за състезанието в Баня Лука, но за съжаление, жребият още в първия кръг го противопостави на световния №36 Иржи Лехечка, който бе безкомпромисен и след час и 20 минути игра сломи съпротивата на бившия №6, за да оформи крайното 6:4 6:3 и да продължи към втория етап, където му предстои среща с Раду Албот.

В началните минути от двубоя ясно си личеше липсата на състезателна практика у французина, който не успяваше да намери чисто топката и неточностите му изобилстваха. Още в откриващото си подаване французинът изостана с 0:40 и макар да показа характер, спасявайки първите три брейкбола, то при четвъртия Лехечка бе непоколебим, за да вземе ранен аванс от пробив. Впоследствие чехът поддържаше висок процент успеваемост на собствено подаване, поради което Монфис бе изцяло лишен от възможности за връщане на пробива и не след дълго откриващият сет отлетя в актива на световния №36.

Втората част бе открита със серия от четири безпроблемни гейма за сервиращите и паритетът бе съхранен до 2:2. Тогава обаче Лехечка взе нещата изцяло в свои ръце и благодарение на високоскоростните си удари успяваше да предизвиква пропуски от ракетата на Ла Монф, който инкасира два пробива и изостана с 2:5. Все пак бившият №6 не се предаде и стопи част от пасива си с брейк на нула, ала това бе крайно недостатъчно, тъй като още в следващия гейм Лехечка осъществи нов пробив, с който официализира своята победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И този път без успех: Монфис претърпя ново поражение след завръщането си в Баня Лука Мирела Николова
Теми:  
atp | баня лука | гаел монфис | Иржи Лехечка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook