И Вавринка се обяви против Джъстин Гимелстоб

от в 01:49 на 01.05.2019
В
След като наскоро Анди Мъри демонстрира неодобрението си относно факта, че бившият американски тенисист, както и настоящ треньор на Джон Иснър - Джъстин Гимелстоб, все още членува в борда на АТР, след като бе обвинен в жесток побой над мъж пред жена му и децата му, и впоследствие бе осъден на тригодишна пробация, както и на 60 дена общественополезен труд, сега и Стан Вавринка се обяви против продължаващото членуване на Гимелстоб в асоциацията.

Швейцарецът се обяви против членството на Гимелстоб в борда на АТР чрез официалния си профил в социалните мрежи, като Вавринка явно критикува заемащите по-високи позиции в АТР, че не са предприели мерки по отстраняването на американеца от длъжност. Бившият номер три по-конкретно сподели:
,,Играчите трябва да се произнесат. Джъстин Гимелстоб е бил обвинен в жестоко насилие. Просто не е възможно за когото и да било да толерира такова поведение и още по-лошо - да го подкрепя. В никой друг бизнес или спорт това не би било дискутирано." 

Вавринка след това продължи със следния призив:
,,Бордът на АТР трябва да направи нещо и веднъж завинаги да прекрати тази тема и срамен период в нашия велик спорт." 

https://twitter.com/stanwawrinka/status/1123256659122499586

Предстои да бъдат проведени избори за мястото на нов представител на САЩ в борда на АТР на 14-ти май, вторник, а дотогава Гимелстоб ще продължи да заема тази позиция.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И Вавринка се обяви против Джъстин Гимелстоб В

Коментари





Следвайте ни в Facebook