Ядосаният Григор: Стоях 15 часа в съблекалнята; това ми се случва за пръв път в кариерата

от в 04:50 на 02.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше цели два дни да чака, докато най-после завърши успешно мача си със Зизу Бергс от третия кръг на Ролан Гарос. Двубоят на българина беше местен на няколко пъти по различните кортове, докато накрая не завърше на "Филип Шатрие", а изглежда нашият сънародник не е останал особено доволен от това как организаторите са подходили към трудната ситуация с изготвяването на програма за турнира, като най-добрият български тенисист трябваше да играе през последните 3 дни и утре отново ще му се наложи да бъде на корта срещу Хуберт Хуркач в търсене на дебютен 1/4-финал в Париж.

Българинът сподели несъгласието си с решенията на домакините по време на последната си пресконеференция, на която видимо не беше никак доволен от начина на ръковедене на турнира от официалните лица и призна как никога за 15-годишна кариера не му се е случвало подобно нещо, каквото трябваше да преживее днес.

"Определено не помага да престоиш 15 часа в съблекалнята и бях наистина щастлив, когато излязох на корта. Бях готов да да играя навсякъде, ако ще и да е на кортове извън комплекса. Преместиха началото ни за след мача на Зверев, който се забави толкова много, а дъждът спря и нашият корт стоеше празен. Мисля си, че този двубой можеше да завърши значително по-рано и можеше да се намери начин, за да се случи това.

Изиграх първия си мач през миналата неделя, след това излязох на корта чак във вторник, а утре сме неделя. Като цяло загубих следите на времето и мястото, в което ми се налага да играя през последните няколко дни и просто гледам да се приспособя към ситуацията. Мисля, че направих около 17 дрямки, докато изчакам реда си, а също така изгубих бройката на всичкия ориз и плодове, които погълнах в тези часове. 

Никога не съм изпитвал подобно нещо през 15-годишния си опит като професионален тенисист и съм щастлив, че се справих по този начин" - сподели световният номер 10.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ядосаният Григор: Стоях 15 часа в съблекалнята; това ми се случва за пръв път в кариерата Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook