Яник Синер: Никога не съм напълно доволен от играта си

от в 16:08 на 24.10.2021
Диана Андреева

Яник Синер завоюва своя първи ATP трофей през миналия сезон в София, а впоследствие се изкачи сериозно в световната ранглиста и само една победа го дели от класиране за ATP Finals 2021 в Торино. Днес Синер ще се изправи срещу Диего Шварцман в опит да прибави нова титла към колекцията си. Преди мачът Яник даде кратко интервю пред местните медии, а ето какво точно сподели в него: 

"Това, че ще играя на още един финал, означава наистина много за мен. До момента се представям солидно и  седмицата се развива чудесно за мен. В хода на сезона имах възходи и падения, но това е нещо нормално за всеки един спортист. Като цяло годината е много добра за мен. В срещата с Шварцман отново ще съм пределно мотивиран и ще опитам да дам най-доброто от себе си. Условията в Антверпен са подходящи за моя игрови стил, тъй като няма слънце и вятър. На закритите кортове топката не отскача толкова много, колкото в Индиън Уелс, например. 

Както аз, така и моят треньор Рикардо Пиати никога не сме напълно доволни от играта ми. Винаги се опитваме да установим какво би могло да се подобри. Аз забелязвам едни неща, а той – други. В момента работим върху един определен елемент от тениса ми. Няма да кажа кой, разбира се, но се опитвам да прилагам в мачовете това, което правим на тренировките. Никога не спирам да търся нови начини да се развивам както в игрови план, така и по отношение на психологическата ми нагласа." - завърши Синер


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер: Никога не съм напълно доволен от играта си Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | тенис турнир в антверпен | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook