Яник Синер разгроми Гофен и постигна победа в дебюта си на Ролан Гарос!

от в 13:40 на 27.09.2020
Калоян Соколов

Яник Синер определено е един от най-вълнуващите млади таланти в тениса, а Давид Гофен трябваше да изпитва това на свой гръб. Младокът показа дръзновение и модерен атакуващ тенис, за да надиграе своя опонент със 7:5 6:0 6:3, а така постигна и успех в дебютния си мач на Ролан Гарос в своята тепърва стартираща кариера.

Срещата започна под затворения покрив на "Филип Шатрие", който бива използван за пръв път в историята на турнира. Тези условия категорично бяха по вкуса на тийнейджъра, който винаги е предпочитал играта в зала поради плоските си мощни удари, а това бързо се доказа и на корта. Италианецът дръпна на два пъти с пробив в началото на срещата, но поставеният под номер 11 веднага намираше път към изравняването, като се отчете с три впечатляващи завършващи удари в седмия гейм. Стигна се до 6:5 в полза на Синер, когато той просто превключи играта си на друга предавка. Яник затвори първия сет, само че не спря дотук и тотално доминираше над опитния си съперник, насочвайки с лекота топката в празните пространства. Вдъхновеното представяне на 19-годишния тенисист доведе до серия от 11 поредни гейма в негова полза.

Гофен съумя да се отчете едва, когато изоставаше с два сета пасив, както и 0:3 в третата част, ала Синер продължаваше да е непоколебим на собствено подаване и скоро получи възможност да сервира за крайната победа. Италианецът не показа никакви колебания и заслужено намерия място във втория кръг, където ще срещне френския квалификант Бенжамен Бонзи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер разгроми Гофен и постигна победа в дебюта си на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook