Яник Синер триумфира в София с дебютната си АТР титла!

от в 16:16 на 14.11.2020
Марк Хаджижеков

Яник Синер е новият властелин в София! Младият италианец се поздрави с дебютна в кариерата си титла от веригата на АТР, след като в качествен финал той се наложи над Вашек Поспишил след 6:4 3:6 7:6(3). Това означава, че Яник ще стартира сезон 2021 под номер 37 в световната ранглиста. 

Двубоят започна с отявлено предимство за Синер, чиито удари летяха с внушителна острота. Поспишил, от друга страна, се нуждаеше от известно време, за да преодолее предстартовата треска, но колебливите начални минути на канадеца му костваха пробив. 

Макар че не след дълго Вашек достигна до възможност за завръщане в сета, италианецът демонстрира хладнокръвие, отразявайки брейкбола, като впоследствие Яник започваше да играе все по-солидно. 

Поспишил започна да бележи множество директни точки както от първи, така и от втори начален удар, но Синер вече бе набрал инерция и до края на откриващата част младокът не изпусна аванса си, добирайки се на сет от дебютната си титла в АТР тура. 

Историята от първата част наглед щеше да се повтори и във втората, след като Синер отново поведе с ранен пробив, но изведнъж нетипични колебания обзеха италианеца, който върна своя опонент в двубоя след гейм, белязан от четири фрапантни непредизвикани грешки. 

Внезапната смяна в импулса даде нови сили на Поспишил, който започна да се движи по-леко по корта, като сервис геймовете на канадеца вървяха все по-безметежно. 

Синер обаче продължаваше с неуверените си изяви, като 44-тият в света инкасира нов пробив, предавайки изцяло преимуществото в частта на ракетата на Поспишил. 

Вашек само това и чакаше, за да извоюва втория сет, а така финалният мач в София бе вкаран в решителен сет. 

В него двамата се фокусираха предимно върху собствените си сервис геймове, а този път ранни пробиви нямаше, след като Синер отрази два брейкбола в първото си подаване за частта. 

Двамата така и не допуснаха спад на собствен начален удар, което означаваше, че изходът на този двубой ще бъде решен от тайбрек. 

В него пръв, реализирал минипробив, бе Синер, който при смяната на полетата се бе откъснал с преимущество от 4:2 точки. 

Яник се възползва от аванса си, за да достигне не след дълго до три поредни шампионски точки. Още първият такъв бе материализиран след пропуск от ракетата на Поспишил, като по този начин Синер се поздрави с първия трофей в младата си кариера! 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Яник Синер триумфира в София с дебютната си АТР титла! Марк Хаджижеков
Теми:  
sofia open | sofia open 2020 | вашек поспишил | Обзори | софия | тенис турнир в софия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook