Яник Синер записа впечатляваща победа над Циципас и чака Гришо или Нишиока

от в 16:21 на 16.09.2020
Димитър Беловски

Младият талант Яник Синер отново впечатли тенис света. Той показа невероятен характер и записа победа над световния №6 Стефанос Циципас с 6:1, 6:7(9), 6:2.

Мачът започна отлично за италианеца, който проби за 1:0. Циципас успя да спечели подаването си за 2:1, а впоследствие това се оказа и единствения гейм за гърка в този сет. Световният №81 Синер реализира пробиви при 4:1 и 6:1, за да спечели сета.

Добрата игра на 19-годишния тийнейджър се пренесе и във втората част и той започна с пробив за 2:0. Поставеният под №3 в основната схема Циципас успя да върне пробива при 5:4, а малко след това гъркът реализира нов пробив за 5:6. Италианецът не се отказа и веднага съумя да реализира брейк за 6:6. В тайбрекът обаче Циципас бе по-съобразителен и успя да го измъкне след 9:11 точки.

В третия сет младият талант бе безкомпромисен и реазилиза два поредни пробива за 2:0 и 4:0, което се оказа напълно достатъчно, за да спечели двубоя след 6:2 гейма в решителната част.

Това беше втора победа за Синер над играч от топ 10 в световната ранглиста след победата над Давид Гофен в Ротердам през тази година.

На осминафиналите италианският тенисист ще се изправи срещу Григор Димитров или Йошихито Нишиока, които ще играят след малко.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Яник Синер записа впечатляваща победа над Циципас и чака Гришо или Нишиока Димитър Беловски
Теми:  
мастърс 1000 | рим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook