Яник Синер записа впечатляваща победа над Циципас и чака Гришо или Нишиока

от в 16:21 на 16.09.2020
Димитър Беловски

Младият талант Яник Синер отново впечатли тенис света. Той показа невероятен характер и записа победа над световния №6 Стефанос Циципас с 6:1, 6:7(9), 6:2.

Мачът започна отлично за италианеца, който проби за 1:0. Циципас успя да спечели подаването си за 2:1, а впоследствие това се оказа и единствения гейм за гърка в този сет. Световният №81 Синер реализира пробиви при 4:1 и 6:1, за да спечели сета.

Добрата игра на 19-годишния тийнейджър се пренесе и във втората част и той започна с пробив за 2:0. Поставеният под №3 в основната схема Циципас успя да върне пробива при 5:4, а малко след това гъркът реализира нов пробив за 5:6. Италианецът не се отказа и веднага съумя да реализира брейк за 6:6. В тайбрекът обаче Циципас бе по-съобразителен и успя да го измъкне след 9:11 точки.

В третия сет младият талант бе безкомпромисен и реазилиза два поредни пробива за 2:0 и 4:0, което се оказа напълно достатъчно, за да спечели двубоя след 6:2 гейма в решителната част.

Това беше втора победа за Синер над играч от топ 10 в световната ранглиста след победата над Давид Гофен в Ротердам през тази година.

На осминафиналите италианският тенисист ще се изправи срещу Григор Димитров или Йошихито Нишиока, които ще играят след малко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер записа впечатляваща победа над Циципас и чака Гришо или Нишиока Димитър Беловски
Теми:  
мастърс 1000 | рим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook